Antena 3 CNN Externe Rusia: Declaraţiile lui Ahmadinejad sunt demagogie politică

Rusia: Declaraţiile lui Ahmadinejad sunt demagogie politică

Rusia: Declaraţiile lui Ahmadinejad sunt demagogie politică
Sursa foto: kremlin
30 Mai 2010   •   23:47

Poziţia Rusiei în privinţa programului nuclear al Teheranului nu este nici pro-americană, nici pro-iraniană, arăta consilierul prezidenţial rus Serghei Prihodko .
Declaraţia vine după ce liderul iranain Mahmoud Ahmadinejad a declarat că sprijinirea de către Rusia a sancţiunilor ONU contra Teheranului "nu este acceptabilă pentru poporul iranian", iar Moscova ar trebui să îşi reconsidere poziţia.
Prihodko a respins acuzaţiile că Rusia ar sprijini vreo parte, declarând că Moscova "este ghidată de interesele sale pe termen lung."
"Poziţia noastră este specific rusească, reflectă interesele poporului rus, iar de aceea nu poate fi nici pro-americană, nici pro-iraniană" .
El adăuga că "orice imprevizibilitate, orice extremism politic", ca şi "inconsecvenţă în luarea deciziilor de interes mondial" sunt inacceptabile pentru Rusia.

Prihodko sublinia că criticile iraniene sunt "demoagogie politică". El a cerut "celor care vorbesc în numele poporului prieten iranian " să nu încerce să se salveze folosind "demagogia politică?.
Presiunea internaţională asupra Iranului a crescut în februarie, când Teheran a anunţat că a început să îmbogăţească uraniul la 20 procente în loc să accepte un schimb cu comunitatea internaţională ce ar fi oferit combustibil pentru reactorul nuclear ştiinţific din Teheran.

Săptămâna trecută, Iran a acceptat să schime majoriattea uraniului său îmbogăţit la 3,5 procente cu combustibil de o purtitate de 20%, dar acest pas nu a împiedicat marile puteri să continue discutarea unor noi sancţiuni internaţionale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close