Antena 3 CNN Externe Rusia se declară liberă să vândă arme Iranului

Rusia se declară liberă să vândă arme Iranului

Rusia se declară liberă să vândă arme Iranului
Sursa foto: rachete s300
29 Ian 2010   •   19:43

Nu există nimic care să oprească Rusia să vândă echipament militar Iranului, arăta şeful companiei exportatoare de armament a Rusiei.
?Nimic nu împiedică continuarea cooperării militare în acele direcţii de interes pentru Rusia şi Iran," declara preşedintele Rosoboronexport, Anatoli Isaikin.
"Iran a nu a încălcat niciodată niciun angajament pe care l-a asumat cu privire la contractele militare?.
Rusia a semnat, în 2005, un contract cu Iran pentru livrarea a sistemelor de apărare aeriană S-300 către Teheran. Totuşi nu au existat până acum relatări oficiale despre implementarea contractului.
Puterile occidentale sunt deranjate de eşecul Iranului în a da un răspuns constructiv la propunerile mediatorilor internaţionali cu privire la programul său nuclear.
Washington şi Tel Aviv au refuzat să excludă orice acţiune militară, iar preşedintele american Barack Obama a avertizat liderii republicii islamice că se vor confrunta cu "consecinţe crescânde" pentru refuzul de a-şi îndeplini "obligaţiile".
SUA şi Israel s-au arătat îngrijorate de posibilitatea de livrare a sistemelor S300 către Iran, ceea ce ar întări puternic sistemul de apărare al republicii islamice.
Deşi Rusia are tradiţional legături strânse cu Iran, inclusiv în energia nucleară. Cu toate acestea, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, arăta miercuri că "este imposibil să aşteptăm la nesfârşit ".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia republica islamica sanctiuni onu
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close