Antena 3 CNN Externe Tel Aviv critică Turcia pentru poziţia sa ?anti-israeliană?

Tel Aviv critică Turcia pentru poziţia sa ?anti-israeliană?

Tel Aviv critică Turcia pentru poziţia sa ?anti-israeliană?
Sursa foto: turcia israel
10 Feb 2010   •   12:50

Ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, a criticat Turcia pentru recenta sa poziţie "anti-israeliană", dar a declarat că statul evreu va continua eforturile de a reconstrui relaţiile cu Ankara.
În cadrul unui vizite în Azerbaidjan, Lieberman a remarcat criticile frecvente ale Ankarei la adresa Israelului.

"În fiecare săptămână se condamnă Israelul, se declară că forţele militare israeliene sunt vinovate de genocid, operaţiunile de protejare a cetăţenilor noştri sunt numite crime împotriva umanităţii... Această linie puternic anti-israeliană nu poate fi repetată în fiecare săptămână" .

"Timp de 10 ani noi am sprijinit relaţii foarte apropriate şi de prietenie cu Turcia. Recentele schimbări în conceptele de politică externă ale Turciei au fost neaşteptate pentru noi şi nu pe deplin clare. Facem tot ce putem pentru a păstra relaţiile la nivelul anterior de încredere şi să menţinem o cooperare strânsă în toate domeniile" .
"Sperăm ca Turcia să facă unele amendamente la politica sa externă."

Turcia majoritar musulmană a fost un apropriat aliat militar al Israelului din 1996, dar relaţiile dintre cele două state s-au tensionat după războiul din Gaza, pe care Turcia l-a criticat vehement.
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close