Antena 3 CNN Externe Turcia cere sancţionarea internaţională a Israelului

Turcia cere sancţionarea internaţională a Israelului

Turcia cere sancţionarea internaţională a Israelului
Sursa foto: premierul turc
08 Iun 2010   •   00:31

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a cerut instituirea de sancţiuni internaţionale contra Israelului pentru atacul său contra flotilei umanitare pentru Gaza.
Trupe de comando israeliene au luat cu asalt o flotilă de şase nave în apele internaţionale din largul coastei Fâşiei Gaza, ce transportau 10.000 de tone de ajutoare şi circa 700 de activişti pentru drepturile omului.
Opt din nouă activişti ucişi în urma operaţiunii erau cetăţeni turci.
"Comunitatea internaţională ar trebui să impună sancţiuni contra Israelului pentru acţiunile sale ilegale," arăta Erdogan, adăugând că atacul este inacceptabil deaorece încalcă flagrant legislaţia internaţională.
"Terorismul din Marea Mediterană ar trebui să mai includă terorismul de stat comis de Israel. Actele comise de Israel, chiar şi în timp de război, pot fi considerate crimă."
Turcia a condamnat actul de agresiune şi şi-a rechemat ambasadorul din Israel. Preşedintele turc Abdullah Gul declara săptămâna trecutâ că Turcia nu va ierta niciodată Israel pentru uciderea cetăţenilor săi.
Parlamentul turc a adoptat de asemenea o rezoluţie ce cere Consiliului de Securitate al ONU să impună sancţiuni contra Israelului pentru atac.
Erdogan a mai cerut ridicarea imediată a blocadei impusă Fâşiei Gaza, numind enclava palestiniană " o închisoare deschisă."
"Nu vom tace în timp ce sângele şi lacrimile curg în Gaza" .

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close