Antena 3 CNN Externe Un tsunami a lovit un grup de insule chiliene. Importante pagube materiale

Un tsunami a lovit un grup de insule chiliene. Importante pagube materiale

Un tsunami a lovit un grup de insule chiliene. Importante pagube materiale
Sursa foto: tsunami
27 Feb 2010   •   15:00

Un tsunami cu o înălţime de trei metri a lovit, sâmbătă, insula Robinson Crusoe, cea mai mare din arhipelagul chilean Juan Fernandez, ca urmare a producerii unui cutremur care a zguduit Chile în aceeaşi zi, a declarat preşedintele sud-american Michelle Bachelet, citat de agenţia de presă RiaNovosti.

?Un sat de pe insulă este pe jumătate inundat, iar localnicii au fost mutaţi pe zone înalte de uscat?, a declarat preşedintele chilean. Acesta a adăugat că val uriaş a provocat importante pagube materiale.

Cutremurul cu o magnitudine de 8.8 pe scara Richter a lovit ţara din America de Sud duminică dimineaţă. Epicentrul său a fost stabilit la 91 kilometri nord de Concepcion, al doilea oraş ca mărime din Chile, şi la 341 kilometri distanţă de capitala Santiago.

Autorităţile americane au emis alertă de tsunami pentru America Centrală, Polinezia Franceză, coasta chiliană, zona antarctică, Columbia, Peru, Panama, Ecuador, Columbia şi Costa Rica. Printre ţările vizate mai sunt Australia şi Japonia, precum şi zona insulelor Hawaii. Regiunea rusă a extremului Orient a fost, de asemenea, avertizată, dar autorităţile locale afirmă că zonă nu este în pericol.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: cutremur seism tsunami Chile val
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close