Antena 3 CNN High Tech Marea Britanie va spiona fiecare telefon, email sau căutare pe Internet

Marea Britanie va spiona fiecare telefon, email sau căutare pe Internet

Marea Britanie va spiona fiecare telefon, email sau căutare pe Internet
Sursa foto: internet spy
11 Noi 2009   •   09:08

Fiecare apel, mesaj text, vizită pe internet a britanicilor va fi stocată pentru un an şi va fi disponibilă pentru a fi accesate de diferite organisme guvernamentale. Toate companiile de telecomunicaţii şi providerii de internet vor fi obligaţi prin lege să păstreze ?un dosar? cu toate comunicaţiile personale ale clienţilor, în care se arată pe cine au contactat, când şi unde, dar şi toate site-urile de internet pe care le-au vizitat.
În pofida unei opoziţiei puternice faţă de supravegherea crescândă din Marea Britanie, 653 de organisme publice vor avea acces la informaţii, inclusiv poliţia, consiliile locale, Autoritatea Financiară, ambulanţa, pompierii, etc.
Aceştia nu vor avea nevoie de persmisiunea unui judecător sau magistrat de a obţine informaţia, ci doar autorizaţia unui ofiţer superior de poliţie, echivalentului unui vice director de departament al autorităţii locale.
Miniştrii doreau iniţial să stocheze informaţia în cadrul unei singure baze de date guvernamentale, dar au ales să renunţe la acest lucru. Oricum guvernul de la Londra a anunţat că va continua programul cu o bază de date ?Big Brother? ţinută de privaţi.
Ministerul de Interne de la Londra arăta că proiectul va fi amânat totuşi până după alegeri.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close