Antena 3 CNN High Tech NVIDIA Tegra, procesorul care revoluţionează accesul mobil la internet

NVIDIA Tegra, procesorul care revoluţionează accesul mobil la internet

NVIDIA Tegra, procesorul care revoluţionează accesul mobil la internet
22 Iun 2009   •   18:03

NVIDIA revoluţionează accesul la internet pentru netbook-uri şi tablet PC-uri. Corporaţia a anunţat luni că a lansat, împreună cu partenerii săi, 12 dispozitive dedicate accesului mobil la Internet, ce pot reda materiale de înaltă definiţie, toate ?propulsate? de procesorul NVIDIA Tegra, cel mai mic cip de tipul ?computer-on-a-chip? din lume şi care are în acelaşi timp şi cel mai mic consum de curent.

Procesoarele NVIDIA Tegra permit accesul instant la Internet şi au un management al consumului de curent similar cu cel al telefoanelor mobile oferind o autonomie de până la 5 ori mai mare în comparaţie cu netbook-urile actuale, transformând în realitate visul de a naviga pe Internet zile în şir de pe dispozitive mobile, fără reîncărcare.



Între noile dispozitive bazate pe Tegra şi desktopurile obişnuite nu există nicio diferenţă în privinţa experienţei de navigare pe Internet. Astfel, filmele şi animaţiile Flash sunt accelerate ba chiar rulează fără probleme chiar şi filmele 1080p.

?Noile produse bazate pe Tegra combină capacităţile multimedia, experienţa HD de navigare pe Internet, accesul instant la Internet şi conexiunea wireless, pentru a oferi o experienţă completă pe dispozitive ultraportabile, aşa cum de mult îşi doreau utilizatorii.?



?Am primit nenumărate cereri, atât din partea consumatorilor, cât şi din partea operatorilor de telefonie mobilă, de a livra netbook-uri performante, dar în acelaşi timp accesibile şi cu un consum redus de curent. Graţie procesoarelor Tegra, acum putem să facem faţă acestor noi cerinţe, şi chiar să oferim mai mult ? suntem printre primii care avem astfel de soluţii, şi suntem mândri să anunţăm trei dispozitive bazate pe Tegra.? a declarat Mike Holland, vice preşedinte, business development, Mobinnova.



Pe lângă posibilitatea de a vizualiza paginile cu conţinut Flash, dispozitivele pentru acces mobil la Internet bazate pe Tegra oferă următoarele facilităţi unice:

*Redarea materialelor audio timp de 25 de zile cu o singură încărcare
*Redare filme Full HD (1080p) 10 ore
*Rularea jocurilor cu peste 40 de cadre pe secundă

Procesorul NVIDIA Tegra are o arhitectură multiprocesor în cadrul căreia fiecare unitate de procesare îndeplineşte o anume sarcină: procesorul (CPU) rulează cod html şi Java, al doilea procesor este un procesor optimizat pentru vizualizarea imaginilor, al treilea procesor, cu funcţii avansate video, este destinat redării materialelor de înaltă definiţie. Al patrulea procesor integrat în multiprocesorul Tegra este o unitate de procesare grafică (GPU) NVIDIA, ce are sarcina de a accelera animaţiile Flash şi interfaţa aplicaţiilor şi a sistemului de operare.

Aceste procesoare sunt folosite împreună sau independent, pentru a oferi o experienţă completă, cu un consum minim de curent. Având o arhitectură optimizată pentru consum de curent extrem de mic, procesoarele NVIDIA Tegra pot atinge o eficienţă de cinci ori mai bună în comparaţie cu alte produse ultraportabile existente pe piaţă şi care rulează aplicaţii de procesare vizuală.

Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close