Antena 3 CNN High Tech Un chinez a creat telefonul care foloseşte băuturile carbogazoase ca sursă de energie (FOTO)

Un chinez a creat telefonul care foloseşte băuturile carbogazoase ca sursă de energie (FOTO)

Un chinez a creat telefonul care foloseşte băuturile carbogazoase ca sursă de energie (FOTO)
11 Ian 2010   •   10:09

Daizi Zheng, un designer chinez, a creat pentru Nokia un concept de telefon prietenos cu mediul înconjurător, care poate fi alimentat prin intermediul băturilor carbogazoase. Zheng susţine că telefonul funcţionează cu ajutorul unei baterii ce utilizează enzimele din carbohidraţi pentru generarea electricităţii.

?Acesta este un proiect al unui telefon eco pentru Nokia. Pe parcusul cercetărilor mele, am descoperit că utilizarea unui acumulator convenţional ca sursă de energie este foarte scumpă, consumă resurse importante la fabricare, prezintă probleme în privinţa eliminării deşeurilor şi poluează. Conceptul utilizează o baterie bio ce înlocuieşte bateria tradiţională şi este prietenoasă cu mediul înconjurător?, a declarat Daizi Zheng.



Acest concept de baterie generează energie electrică din băuturi carbogazoase obişnuite şi, în momentul în care se consumă, rezultă doar apă şi oxigen. În plus, un telefon care utilizează sursa de energie menţionată poate funcţiona cu trei până la patru ore mai mult decât unul ce foloseşte o baterie litiu-ion obişnuită.



Bateria bio creează energie nepoluantă din carbohidraţi (în acest caz zahărul), şi utilizează enzimele pe post de catalizator.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nokia
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close