Antena 3 CNN Actualitate ANM: Vom avea zăpadă de sărbători

ANM: Vom avea zăpadă de sărbători

ANM: Vom avea zăpadă de sărbători
24 Noi 2008   •   09:31

Zăpada nu aduce numai probleme, ci şi bucurii. Iar cea mai mare este atunci când avem zăpadă de sărbători. Se pare că de asta vom avea parte anul acesta de Crăciun şi Revelion.
După 2007- când iarna a fost considerată cea mai călduroasă din ultimii 107 ani, acum vom avea parte de o iarnă friguroasă, dar fără excese, susţin specialiştii de la ANM.
Zăpada nu s-a lăsat prea mult aşteptată în acest an. A nins deja la munte, iar în luna decembrie zăpada se va aşterne în toată ţara.
Potrivit celei mai recente prognoze ANM pe şase luni, zăpada se va menţine de sărbători, chiar şi în zonele joase din sudul ţării, se arată în cotidianul Gândul. Şi asta în condiţiile în care tendinţa generală a fost, în ultimii ani, de scădere a numărului de zile cu strat de zăpadă.
De pildă, iernile din Capitală au fost, în ultimii doi ani, sărace în zăpadă. În 2006 ninsorile au fost trecătoare, iar zăpada nu a ţinut decât câteva zile. Mai mult, valul de căldură de atunci a transformat stratul subţire de omăt de pe pârtia de schi de la Păltiniş în patinoar.
Iar aceasta a fost doar începutul, întrucât anul care a urmat, adică 2007, a fost cel mai cald din ultimii 107 ani, susţin specialiştii de la ANM. În aceaste condiţii, faptul că iarna îşi reintră în drepturi în acest an nu poate decât să-i bucure pe români.

Antena 3

×
Subiecte în articol: ANM
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close