Antena 3 CNN Externe Alegerea preşedintelui în Republica Moldova a fost amânată din nou, pe motiv că este sărbătoare

Alegerea preşedintelui în Republica Moldova a fost amânată din nou, pe motiv că este sărbătoare

Alegerea preşedintelui în Republica Moldova a fost amânată din nou, pe motiv că este sărbătoare
Sursa foto: Moldova
28 Mai 2009   •   10:25

Încă o încercare pentru alegerea preşedintelui în Republica Moldova a rămas fără rezultat. Parlamentarii comunişti au votat pentru amânarea şedinţei de joi. O nouă întrunire în plen va avea loc în data de 3 iunie. Dacă alegerea unui preşedinte va eşua şi pentru a doua oară, atunci se va ajunge la alegeri anticipate.

Şedinţa pentru desemnarea preşedintelui Republicii Moldova s-a terminat în doar 10 minute. Majoritatea comunistă a considerat că problemele majore ale ţării nu pot fi discutate în timpul sărbătorii Înălţării Domnului Iisus Hristos.

Preşedintele Alianţa Moldova Noastră, Serafim Urechean, doreşte în continuare funcţia de preşedinte al Republicii Moldova şi critică decizia de amânare a votului. Pe de altă parte, comuniştii, care deţin 60 de mandate din cele 101, au nevoie de un singur vot pentru a impune preşedintele.

Candidaţii la noul scrutin sunt Zinaida Greceanîi şi ambasadorul Moldovei în Rusia, Andrei Neguţă, ambii din partea comuniştilor.

La anteriorul scrutin prezidenţial, premierul demisionar Zinaida Greceanîi nu a obţinut voturile necesare pentru a accede în locul lui Voronin.

Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close