Antena 3 CNN Politică Camera Deputatilor, buget propriu de 301 milioane de lei. Ca "economie", au renunţat la televiziune

Camera Deputatilor, buget propriu de 301 milioane de lei. Ca "economie", au renunţat la televiziune

Camera Deputatilor, buget propriu de 301 milioane de lei. Ca "economie", au renunţat la televiziune
Sursa foto: camera deputatilor
03 Feb 2009   •   09:14

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat,luni, proiectul de buget propriu pe anul 2009, în valoare de 301 milioane de lei, acesta este cu aproape 20% mai mare faţă de cel de anul trecut. Pentru a face totuşi economie într-un an de criză parlamentarii au renunţat la seră şi la televiziunea proprie.
Proiectul aprobat de Biroul Permanent va intra, marţi dimineaţă în discuţia Comisiei de buget a Camerei şi apoi va fi supus aprobării plenului.
Conducerea Camerei Deputaţilor susţine că bugetul pe acest an este un "buget de strictă austeritate", adăugând că este mai mic cu 25% decât cel propus în septembrie 2008.
Deputaţii au făcut şi compromisuri. Membrii Biroului Permanent au decis să se renunţe la cheltuielile făcute cu studioul de televiziune propriu, cu sera Camerei Deputaţilor, dar şi cu proiectarea unui hotel al parlamentarilor.
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu , a precizat că reprezentanţii PNL dar şi cei ai UDMR în Biroul Permanent au votat împotriva proiectului de buget propus, considerând că reducerile prin eliminarea studioului de televiziune sau a serei sunt "o glumă".
"Noi consideram ca un buget de austeritate trebuie sa fie cel mult la nivelul celui de anul trecut", a declarat Olteanu. ?Această propunere a fost considerată o glumă şi nu a fost supusă la vot şi proiectul de buget a fost trimis în mare graba la comisie.? a mai spus acesta.
Olteanu a precizat că deputaţii PNL vor vota şi în plen împotriva proiectului de buget al Camerei Deputaţilor.La rândul său, premierul Emil Boc a cerut deputaţilor să fie reţinuţi în cheltuielile pe care le vor face anul acesta.
?Facem un apel public la Camera Deputaţilor şi Senat pentru ca prin bugetele pe care le adoptă să dea dovadă de reţinere, să aplice şi ei constrângerile financiare ale anului 2009, pentru că într-o societate democratică toţi trebuie să fim solidari într-o perioadă dificilă şi nu numai unii dintre salariaţii sistemului public din România. E un apel public pe care îl lansăm către Camera Deputaţilor şi Senat pentru ca, în bugetele pe care le vor supune spre adoptare, să găsim acesată optică de reducere a cheltuielilor pe care toţi ceilalţi din sectorul bugetar au adoptat-o? a declarat Boc.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Bogdan Olteanu
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close