Antena 3 CNN Politică Noul statut PDL îi conferă puteri sporite preşedintelui. Membrii nu au voie să critice partidul

Noul statut PDL îi conferă puteri sporite preşedintelui. Membrii nu au voie să critice partidul

Noul statut PDL îi conferă puteri sporite preşedintelui. Membrii nu au voie să critice partidul
26 Mar 2010   •   15:42

O singură voce, acelaşi discurs. Aceasta ar putea fi strategia PDL cuprinsă în noul statut al partidului. Documentul a intrat în posesia Jurnalului Naţional. Conform noului regulament, democrat-liberalii nu au voie să aibă opinii contrare cu cele ale şefilor şi să critice în public deciziile lui Emil Boc.

Statutul PD-L, care va fi adoptat, oficial, luna viitoare, la şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare, instituie o structură şi un sistem de conducere aproape militarizate.

Pe lângă faptul că acordă puteri sporite preşedintelui partidului, noul statut instituie delictul de opinie, notează Jurnalul Naţional.

Astfel, membrii PD-L au dreptul să-şi exprime liber opiniile în afara partidului, dar numai în măsura în care acestea nu contravin principiilor politice ale PD-L. Un alt articol interzice participarea ?la acţiuni sau manifestări contrare intereselor partidului?.

Membrii PD-L au dreptul la libertate de conştiinţă şi de exprimare numai în măsura în care acestea nu sunt în contradicţie cu deciziile conducerii.

Totodată, a fost eliminat articolul care spunea că "prin vocaţia sa naţională, PD-L este partidul intereselor actuale şi de perspectivă ale naţiunii române, ale fiecărui cetăţean al României".

În plus, noul statut al PD-L facilitează accesul în funcţii cât mai înalte pentru fugarii de la alte partide sau pentru clienţii politici. Astfel, au fost eliminate din statut prevederile referitoare la vechimea obligatorie minimă în partid pentru a putea candida la o funcţie de conducere, la Parlament sau pentru un post în Guvern.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Boc statut presedinte
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close