Antena 3 CNN Politică Sondaj CCSB: Băsescu, responsabil pentru criza politică. 45% dintre români l-ar fi vrut premier pe Iohannis

Sondaj CCSB: Băsescu, responsabil pentru criza politică. 45% dintre români l-ar fi vrut premier pe Iohannis

Sondaj CCSB: Băsescu, responsabil pentru criza politică. 45% dintre români l-ar fi vrut premier pe Iohannis
15 Oct 2009   •   16:50

Conform celui mai recent sondaj CCSB, realizat la iniţiativa proprie pe temele politice de actualitate şi în cadrul populaţiei adulte şi neinstituţionalizate a României, locuitorii ţării noastre îl văd pe Traian Băsescu drept principalul responsabil pentru criza politică în care ne aflăm. În acelaşi timp, propunerea majorităţii parlamentare de desemnare în calitate de premier a lui Klaus Iohannis este agreată de marea majoritate a românilor.

Conform sondajului CCSB dat publicităţii joi, 31% dintre cei intervievaţi îl consideră pe preşedintele României, Traian Băsescu, principalul responsabil pentru actuala criză politică. 15 procente consideră că întreaga clasă politică este vinovată, în timp ce PD-L este cel mai rău văzut dintre partide, fiind considerat vinovat de către 9% dintre votanţi. Al doilea politician vinovat în acest top este considerat Emil Boc, liderul democrat-liberalilor, al cărui cabinet guvernamental şi-a pierdut încrederea în Parlamentul României.



Chiar referitor la moţiunea de cenzură prin care Guvernul Boc II a căzut, 33% dintre cei intervievaţi au declarat că sunt de acord cu ea, în timp ce 15% au fost oarecum împotrivă, iar 11% total împotrivă.



Dacă Traian Băsescu a ales să ignore propunerea majorităţii parlamentare pentru funcţia de premier şi l-a propus pe Lucian Croitoru pentru această funcţie, 45% dintre români erau de acord ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, să conducă Guvernul până la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul lunii noiembrie. Doar 24% dintre cei întrebaţi au fost împotriva propunerii venite din partea PNL, PSD, UDMR, PC şi a Grupului minorităţilor, în timp ce restul au declarat că nu ştiu sau nu răspund.



Sondajul a fost realizat de CCSB pe 14 octombrie 2009, pe un eşantion de 871 de persoane, eşantion reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României, cu o eroare tolerată de 3,4% la un nivel de probabilitate de 95%.

Vedeţi rezultatele sondajului CCSB

Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close