Antena 3 CNN Politică Udrea, în presa străină: Ministru implicat în scandaluri gestionează un buget de 3,7 miliarde euro

Udrea, în presa străină: Ministru implicat în scandaluri gestionează un buget de 3,7 miliarde euro

Udrea, în presa străină: Ministru implicat în scandaluri gestionează un buget de 3,7 miliarde euro
Sursa foto: elena udrea
27 Dec 2009   •   15:56

Numirea Elenei Udrea în funcţia de ministru al dezvoltării regionale continuă să facă valuri în presa europeană. Jurnaliştii de la The Sunday Times scriu că doamna Udrea va gestiona fondurile europene destinate ţării noastre, deşi a fost în centrul mai multor scandaluri politice. Despre acest subiect au scris acum câteva zile şi EU Observer sau ziarul italian Corriere della Sera.

Într-un articol intitulat "Da, ministre, ai un portofoliu mare", ziarul The Sunday Times scrie despre numirea Elenei Undrea în funcţia de ministru pentru dezvoltare regională şi turism. Jurnaliştii britanici spun că banii europeni destinaţi ţării noastre a fost oferiţi unui ministru care a pozat în lenjerie intimă pentru reviste glossy şi care a fost vizat de acuzaţii de corupţie.

The Sunday Times menţioneză că Udrea va controla un buget de 3,7 miliarde de euro destinat dezvoltării construcţiilor, infrastructurii şi turismului din România deşi o anchetă parlamentară asupra activităţii ei ca ministru al turismului a recomandat deschiderea unei anchete penale cu privire la modul în care a folosit banii publici.

Nu este pentru prima dată când numirea Elenei Udrea atrage atenţia presei occidentale.

EUobserver a scris acum câteva zile un articol care se intitula "Un ministru controversat va superviza fondurile UE în România. Materialul, care a fost preluat şi de publicaţia italiană Corriere della Sera, aminteşte despre ascensiunea politică rapidă a Elenei Udrea şi acuzaţiile de corupţie care i-au fost aduse. Jurnaliştii scriu şi despre gafa ministrului din 2005, când a spus că Norvegia este republică prezidenţială, membră a Uniunii Europene.

Oficialii Comisiei Europeane au precizat că nu comentează numirile individuale de miniştri în ţările membre, dar au amintit că Bruxelles-ul împarte cu autorităţile române controlul şi modul de cheltuire asupra fondurilor europene.

Antena3

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close