Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul, ca Viena. Terasele din Centrul istoric al Capitalei au un nou regulament de funcţionare

Bucureştiul, ca Viena. Terasele din Centrul istoric al Capitalei au un nou regulament de funcţionare

Bucureştiul, ca Viena. Terasele din Centrul istoric al Capitalei au un nou regulament de funcţionare
09 Apr 2010   •   23:49

Bucureştiul, ca Viena. Aşa visează primarul Capitalei pentru centrul istoric. Chelneri îmbrăcaţi în ţinută decentă, terase cu scaune şi mese asortate cu arhitectura zonei, şi fără fum de grătar. În schimb, proprietarii de restaurante şi terase au voie să-şi pună mesele în stradă fără să mai aştepte jumătatea lunii mai.

Primarul Capitalei le-a înmânat proprietarilor de terase din centrul istoric noul regulament de funcţionare, care spune ce au şi mai ales ce nu au voie să facă patronii de baruri. ?Ca să nu mai existe o deosebire atunci când intri în centrul istoric să fie aceleaşi umbrele. Adică să fie ca la Viena. Nu ne mai întoarcem iar la plastic?, a declarat Sorin Oprescu.

Printre "ce nu au voie" să facă deţinătorii de terase se numără şi grătarele cu mici făcuţi în aer liber. În centrul istoric mesele şi scaunele trebuie să fie obligatoriu din lemn sau metal. Iar terasele vor fi împrejmuite cu jardiniere din lemn cu flori naturale.

Conform noului regulament, Primăria Capitalei vrea să taxeze cu un euro metrul pătrat de suprafaţă ocupată de terasele stradale din centrul istoric. Proprietarii au la dispoziţie două zile în care să studieze noul regulament şi să vină cu propuneri.

Antena 3

×
Subiecte în articol: centrul vechi Capitală Viena
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close