Antena 3 CNN Actualitate Medicii de familie din Arad, obligaţi să plătească penalizări pentru că au tratat pacienţi neasiguraţi

Medicii de familie din Arad, obligaţi să plătească penalizări pentru că au tratat pacienţi neasiguraţi

Medicii de familie din Arad, obligaţi să plătească penalizări pentru că au tratat pacienţi neasiguraţi
Sursa foto: medici
19 Ian 2010   •   18:39

Zeci de medici arădeni s-au trezit la început de an că sunt datori vânduţi la casa de asigurări de sănătate. Au de achitat bani pentru pacienţii pe care i-au tratat, fără să ştie că nu au asigurări de sănătate. Reprezentanţii medicilor de familie din Arad spun că e imposibil să verifice cine are sau nu asigurare şi au contestat măsura în instanţă.

Peste o sută dintre cei 284 de medici de familie din Arad au aflat că au de plătit sume de până la 10.000 de lei, restanţe din 2007 şi 2008 pentru că au tratat pacienţi neasiguraţi. Medicii spun că nu au cum să afle cine a devenit şomer după înscrierea pe liste sau dacă firmele angajatoare nu plătesc asigurările de sănătate.

Medicii mai atrag atenţia şi că multe greşeli sunt făcute chiar de Casa de Asigurări.

Medicii de familie se apără şi spun că nu au de unde plăti penalităţile. Ei spun că din cauza crizei au trebuit oricum să reducă din angajaţi.

De partea cealaltă, conducerea Casei de Asigurări de sănătate Arad susţine că legislaţia prevede imputarea de penalităţi ?pentru orice bani publici necuveniţi care au fost cheltuiţi?. Cât priveşte verificarea pacienţilor, Casa susţine că medicii de familie primesc informări anuale privind persoanele neasigurate.

Antena 3

×
Subiecte în articol: medici pacienti
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close