Antena 3 CNN Actualitate Medicii vor protesta în curtea spitalelor: Ne-am întors la 1950. Din 3 operaţii mai putem face doar una

Medicii vor protesta în curtea spitalelor: Ne-am întors la 1950. Din 3 operaţii mai putem face doar una

Medicii vor protesta în curtea spitalelor: Ne-am întors la 1950. Din 3 operaţii mai putem face doar una
28 Mai 2010   •   13:27

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti care sunt afiliaţi la Sindicatul "Dr. Ioan Cantacuzino" au anunţat că vor face grevă, luni, în curtea unităţii sanitare. Aceştia sunt nemulţumiţi de situaţia gravă în care se află sistemul sanitar.

"Suntem într-o situaţie foarte grea, mai grea decât în 1950. Aveam trei operaţii programate pentru vineri, dar nu pot face decât una pentru că nu mai avem aţă chirurgicală. Problema a ajuns atât de gravă încât nu mai avem nici măcar materiale ieftine, cum ar fi faşă sterilă, pansament şi leucoplast, nu mai vorbesc despre medicamente sau alte materiale scumpe. O pacientă mai bogată ne-a dat 500 de euro ca să cumpărăm aţă chirurgicală şi să putem face operaţiile. Este fără precedent", a declarat, vineri, agenţiei Mediafax, liderul Federaţiei Medicilor "Dr I. Cantacuzino", Florin Chirculescu, medic chirugie toracică.

Din Federaţia Medicilor "Dr I. Cantacuzino" fac parte medici din mai multe zone ale ţării, care au hotărât să se organizeze într-un sindicat şi să îşi poată apăra drepturile.

"Nu mai putem face compromisuri. Dacă facem, ne ducem de râpă. Nu mai facem vizită la bolnavi, vizita este un mercurial. Îi trimitem să cumpere de toate. Ne prostituăm, nu mai dăm medicamente cum ar trebui, nu punem firul care ar trebui, ne-am întors la 1950. Salarii nu sunt, rezidenţii vor rămâne pe dinafară. Iată de ce am ales să ne sindicalizăm", a spus medicul Chirculescu.

Medicii care nu au program luni dimineaţă vor manifesta în curtea spitalului. Ceilalţi vor consulta toţi bolnavii care vin la camerele de gardă, însă vor trata numai urgenţele. Restul pacienţilor vor fi reprogramaţi.

Mai multe organizaţii sindicale ale medicilor au anunţat că vor proceda în acelaşi mod. Mai precis, medici din Iaşi, Caraş-Severin, Timişoara, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Dâmboviţa, dar şi din alte zone.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: medici grevă protest
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close