Antena 3 CNN Actualitate Specialist în seismologie: Ne aşteptăm la un cutremur mai mare decât cel din 1977 (VIDEO)

Specialist în seismologie: Ne aşteptăm la un cutremur mai mare decât cel din 1977 (VIDEO)

Specialist în seismologie: Ne aşteptăm la un cutremur mai mare decât cel din 1977 (VIDEO)
Sursa foto: Mircea Radulian
28 Feb 2010   •   22:39

Ce s-ar întâmpla cu România în cazul unui cutremur similar cu cel din Chile? Aceasta este întrebarea la care specialiştii în seismologie invitaţi în emisiunea Sinteza Zilei au încercat să răspundă.

?Ştim că Vrancea este o zonă activă, la fel ca şi zona Chile. Nu putem face predicţii. Noi facem analize, prognoze care au rolul de a atrage atenţia că seismul mare poate să vină?, a declarat profesorul Mircea Radulian.

?În Vrancea există două segmente active. Ele se comportă independent. Noi am observat că există o alternanţă. Că mai întâi se produc cutremure în segmetul inferior, apoi în cel superior.(...) Avem elemente care ne fac să credem că un cutremur se va produce la adâncime mai mare. Cutremurele mai adânci sunt mult mai periculoase pentru Moldova?, a adăugat specialistul.

Potrivit lui Mircea Radulian, românii trebuie să fie avertizaţi că, în viitorul apropiat, va avea loc un cutremur mai mare decât cel din 1977.

MIRCEA RADULIAN, DESPRE UN POSIBIL CUTREMUR ÎN ROMÂNIA


Iminenţa unui cutremur de mare intensitate în Bucureşti este susţinută şi de primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Acesta a declarat că un expert român din SUA a confirmat faptul că, în cazul unui cutremur major în România, numărul victimelor ar ajunge la 500.000 numai în Capitală.

?După toate analizeze făcute am ajuns la concluzia ca în Bucureşti nu suntem în stare să consolidăm mai mult de zece clădiri pe an? , a mai precizat primarul.

SORIN OPRESCU, DESPRE EFECTELE UNUI SEISM MAJOR


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: seism România Sorin Oprescu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close