Antena 3 CNN Actualitate Un tren a deraiat în judeţul Constanţa. Traficul feroviar a fost reluat

Un tren a deraiat în judeţul Constanţa. Traficul feroviar a fost reluat

Un tren a deraiat în judeţul Constanţa. Traficul feroviar a fost reluat
20 Noi 2008   •   09:14

Traficul feroviar în judeţul Constanţa a fost reluat, după ce un tren de marfă a deraiat, două dintre vagoanele sale răsturnându-se. Garniturile erau încărcate cu calcar, încărcătură care s-a vărsat atât peste liniile circulate de trenurile de călători cât şi de cele de marfă. Potrivit lui Dumitrel Ghirlan, purtătorul de cuvânt CFR, incidentul s-a petrecut la patru kilometri de localitatea constănţeană Dorobanţu. Două vagoane ale marfarului s-au răsturnat pe un pod din apropiere de Medgidia. Acestea circulau pe o linie privată. După deraiere, linia de transport public şi de marfă CS800, Constanţa-Bucureşti a fost blocată.
Potrivit lui Dorin Maier, director regionala CF Constanţa, primul vagon a fost deja ridicat. După ce calea ferată va fi degajată se vor întreprinde lucrări de reparaţii la reţeaua electrică pentru a putea fi reluat traficul electric. Traficul Diesel va putea fi reluat imediat.
Circulaţia ar putea rămâne blocată până în jurul orei 14.00.
Potrivit lui Dorin Maier, călătorilor care circulă pe această rută le-au fost puse la dispoziţie mai multe autovehicule care îi vor transporta pe porţiunea blocată.

O parte dintre călători au fost însă în continuare ghinionişti. Un alt incident s-a petrecut în jurul orei 9.30, după ce unul din microbuzele care transportau călătorii către Medgidia s-a împotmolit într-un şanţ. La faţa locului a fost adusă o macara pentru a scoate autovehicului din şanţ, iar oamenii au fost preluaţi de alt microbuz.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tren deraiat
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close