Antena 3 CNN Economic Auto Audi aniversează 100 de ani de "progres prin tehnologie" (FOTO)

Audi aniversează 100 de ani de "progres prin tehnologie" (FOTO)

Audi aniversează 100 de ani de "progres prin tehnologie" (FOTO)
15 Iul 2009   •   16:51

Joi, 16 iulie 2009, Audi împlineşte 100 de ani de ?Progres prin Tehnologie? şi serbează acest moment printr-un mare eveniment cultural în Ingolstadt. Marcarea centenarului Audi în România se va face prin lansarea unor oferte speciale pentru toată gama de modele.

Evenimentul din Inglostad va fi deschis de cancelarul german Angela Merkel. Pe durata a 4 zile vor concerta celebrul pianist chinez Lang Lang, Neue Philharmonie din Frankfurt, artistul internaţional al luminilor Gerry Hofstetter şi trupa Die Fantastischen Vier acompaniată de o orchestră formată din 60 de membri.



Evenimentul va îngloba şi expozitii cu cele mai de succes modele din istoria mărcii. Acest spectacol este varful unei serii de peste 50 de evenimente organizate de Audi în acest an, printre care şi participarea la cursa Donau Classic cu o serie de automobile deosebit de speciale: trei modele Audi Sport quattro datând din anul 1984, primul Audi construit în uzina de la Ingolstadt - modelul Audi 72 din anul 1965, Audi 80 Rallye sau ?Audi 200 James Bond? din 1986, la volanul căruia Timothy Dalton îl urmărea pe agentul rus în filmul ?Cortina de fier?.



?Audi este una dintre cele mai importante companii auto din lume, iar tradiţia şi istoria din spatele brandului reprezintă atuuri incontestabile pe piaţa auto internaţională. O sută de ani Audi nu înseamnă doar 100 de ani de Ťprogres prin tehnologieť ci şi 100 de ani în care Audi a ascultat neîntrerupt vocea clienţilor săi, urmând exemplul fondatorului companiei, August Horch (Horch[ger.] = Audi[lat.] = ascultă). Faptul că acum împlinim un secol de existenţă nu înseamnă decât că ne-am făcut treaba bine. Ne bucurăm că facem parte din familia Audi şi sărbătorim acest moment înpreună cu cei peste 12.500 de clienţi Audi din România?, a declarat Mihai Hălmăgianu, Directorul Mărcii Audi în România.




100 de ani de ?Progres prin Tehnologie?
Istoria Audi a fost presărată de-a lungul timpului cu o serie de premiere tehnologice ce au marcat întreaga lume auto. Cu debutul motorului de 60 CP cu distribuţie pe 8 cilindri din 1926 s-a continuat tradiţia inovatoare în Ingolstadt şi au urmat alte capitole de seamă: 1931 ? primul model auto de serie cu tracţiune pe faţă; 1934 ? motoarele amplasate între axe; 1980 ? tracţiunea integrală permanentă pe toate cele 4 roţi sau Audi quattro; 1989 ? TDI: injecţia directă pentru motoarele Diesel.



1989 ? Audi duo cu celule solare integrate în plafon; 1994 ? lansarea caroseriei de aluminiu Audi Space Frame (ASF); 2000 ? Audi A2: primul automobil cu un consum de doar 3 litri de motorină la suta de kilometri; 2004 - Audi introduce pentru prima dată iluminarea diurnă cu tehnologie LED; 2006 - Audi câştigă cursa de 24 de ore de la Le Mans utilizând TDI Power ? demonstrand astfel cât de eficient poate fi un motor diesel; 2007 ? Audi R8: primul automobil care s-a lansat pe piaţă cu faruri executate complet din leduri; 2009 - Audi introduce motorul TDI clean diesel ? una din cele mai ecologice tehnologii diesel din lume; 2009 - Audi revoluţionează clasa medie şi reduce emisiile de CO2 la valoarea de numai 119 g/km.

Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close