Antena 3 CNN Economic Auto Loganul electric, creat de un afacerist american (VIDEO)

Loganul electric, creat de un afacerist american (VIDEO)

Loganul electric, creat de un afacerist american (VIDEO)
07 Feb 2010   •   22:11

Americanii au găsit soluţia ideală pe timp de criză, cu ajutor românesc. Un om de afaceri din Statele Unite a îmbinat cea mai ecologică tehnologie cu cea mai ieftină maşină din Europa şi a obţinut Loganul electric. Americanul a înlocuit motorul clasic al unui pick-up Logan cu unul ecologic şi vrea să vândă noua maşină sub numele Electric Motor Cars sau EMC. Preţul unui asemenea vehicul pleacă de la 25.000 de euro.

Noua maşină e asamblată în România, pe acelasi şasiu cu versiunile pe benzină Dacia Logan. Deocamdată, e disponibilă doar versiunea pick-up, dar omul de afaceri a conceput deja şi un model furgon şi unul break. Clienţii vor putea să testeze maşinile şi pot comanda una din cele 100 de vehicule ce urmează să ajungă în Statele Unite.

Cele trei modele electrice vor fi vândute cu preţuri de până la 28.000 de euro, adică de trei ori mai scump decât este un Logan în România.

Reîncărcarea bateriilor noului tip de Logan durează opt ore într-o priză de 110 volţi şi numai două ore la prize de 220 volţi. Preţul curentului electric în Statele Unite este foarte mic, aşa că americanii vor circula aproape gratis.



Antena 3


×
Subiecte în articol: Logan SUA
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close