Antena 3 CNN Economic Auto Skoda Auto face publice datele complete ale modelului Yeti (FOTO)

Skoda Auto face publice datele complete ale modelului Yeti (FOTO)

Skoda Auto face publice datele complete ale modelului Yeti (FOTO)
28 Iul 2009   •   17:38

Skoda Auto a anunţat extinderea gamei de produse cu noul model care poartă numele legendarului om al zăpezilor: Skoda Yeti. Numele vehiculului nu este ales întâmplător. Yeti este puternic, pregătit să se deplaseze în condiţii dificile, potrivit producătorului.

Maşina nu se remarcă doar pe terenuri dificile şi în condiţii de off-road, ci, în aceeaşi măsură, şi pe drumurile publice.


Acestea au fost obiectivele urmărite de creatorii modelului Skoda Yeti: cea de-a cincea serie a gamei de modele trebuia să concentreze toate trăsăturile transpuse în realitate numai de autovehicule provenind din categorii complet diferite, nu însă de un singur model.




Yeti se laudă cu o manevrabilitate şi un confort de rulare demne de limuzinele obişnuite din clasa medie, combinate cu compatibilitatea nelimitată la rularea pe teren accidentat. Automobil asigură şi o ofertă de spaţiu peste medie, capacităţi ridicate de încărcare şi, nu în ultimul rând, o sarcină de remorcare semnificativă.



Yeti reprezintă o nouă etapă în istoria marcată de evenimente parcursă de Skoda. Este adevărat că au existat şi vehicule de teren care purtau marca producătorului tradiţional, dar acestea nu au fost concepute niciodată fără restricţii pentru a permite rularea şi pe drumurile publice obişnuite.






Yeti este un model în cinci uşi cu unghi larg de deschidere, care asigură un acces facil în habitaclu, precum şi depozitarea fără probleme a bagajelor, cu o tracţiune integrală permanentă care asigură o distribuţie inteligentă a forţei şi cu garda la sol compatibilă pentru suprafeţe offroad de 180 mm.




Lungimea sa totală de 4223 mm permite parcarea şi în spaţii mai puţin generoase. Lăţimea autovehiculului de 1793 mm garantează posibilitatea unei deschideri suficiente a portierelor şi în spaţii reduse de parcare. La rularea pe teren neconsolidat şi mai dificil, un avantaj suplimentar este oferit de silueta modelului Yeti.


Înălţimea este de 1691 de mm, masa proprie cu şofer de 1520 kg(1,8 TSI 4×4), capacitatea de încărcare este de minimum 545 kg, iar volumului portbagajului, este cuprins între 416 litri şi 1760 litri. Sarcină de remorcare ajunge până la 1800 kg.



La clasa SUV-urilor compacte, Skoda Yeti concurează cu modele bine definite pe piaţă precum Kia Sportage, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai şi Suzuki Grand Vitara.




Skoda dispune de cea mai nouă gamă de motorizare pentru acest segment şi, prin aceasta, de un nivel maxim de economie de carburant şi de valori minime de emisii de noxe. Gama de propulsoare pentru Skoda Yeti se bazează pe strategia de downsizing, reprezentând reducerea capacităţii cilindrice cu creşterea simultană a puterii, graţie tehnicii moderne de supraalimentare.



Pentru şoferii care nu sunt atraşi de avantajele oferite de tracţiunea integrală, Skoda Auto oferă modelul Yeti cu o versiune exclusiv cu tracţiune frontală.

Comunicatul de presă Skoda (pdf)

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close