Antena 3 CNN Show Showbiz Presa internaţională: Madonna, huiduită la Bucureşti din cauza discursului despre ţigani şi homosexuali (FOTO)

Presa internaţională: Madonna, huiduită la Bucureşti din cauza discursului despre ţigani şi homosexuali (FOTO)

Presa internaţională: Madonna, huiduită la Bucureşti din cauza discursului despre ţigani şi homosexuali (FOTO)
Sursa foto: Madonna
28 Aug 2009   •   10:45

Evenimentele de la concertul susţinut de Madonna la Bucureşti au făcut înconjurul presei din întreaga lume. Huiduielile de care regina muzicii pop a avut parte atunci când a încercat să discute despre discriminarea romilor au ţinut primele pagini ale publicaţiilor din întreaga lume.

Aplauzele fanilor români s-au transformat în huiduieli, notează jurnaliştii de la Associated Press. Mii de fani au huiduit-o pe divă în timpul concertului pe care l-a susţinut la Bucureşti, pentru că a adus în discuţie discriminarea romilor în estul Europei.

Spectatorii au fost nemulţumiţi atunci când Madonna le-a spus că tot ceea ce se întâmplă cu romii o întristează. "Am huiduit-o pentru că mi s-a parut falsă. Ce treabă are ea de ne spune aşa ceva?", le-a spus un spectator de 23 de ani celor de la Associated Press. Jurnaliştii mai scriu că huiduielile au fost puternice şi atunci când Madonna i-a menţionat pe homosexuali.

Liz Rosenberg, purtătoare de cuvânt a Madonnei, a precizat într-un E-mail că afirmaţiile Madonnei au fost primite cu huiduieli dar şi cu aplauze şi că artista nu va face alte comentarii în legătură cu acest subiect. ?Madonna a fost însoţită în turneu de o trupă extraordinară compusă din romi. De la ei a aflat despre discriminarea romilor din Europa de Est?, a explicat Rosenberg.

Jurnaliştii de la Associated Press nu au uitat să menţioneze nici episodul în care preşedintele Băsescu a numit o jurnalistă româncă ?ţigancă împuţită?.



Informaţiile referitoare la concertul Madonnei au ajuns şi în presa din Bulgaria, unde artista urmează să susţină un concert pe 29 august.

Madonna a fost huiduită în timpul concertului din România, titrează Novinite. Regina muzicii pop a vorbit despre discriminarea romilor în Europa de Est.

Cântăreaţa nu a reacţionat în nici un fel la semnele negative primite din partea publicului, mai arată Novinite.




Şi jurnaliştii de la postul britanic de ştiri Sky News scriu că Madonna a încercat, în timpul unei pauze a spectacolului ei din România, să vorbească despre romii din Europa de Est care suferă din cauza discriminării. Mesajul ei nu a fost bine primit de spectatori, mai spun jurnaliştii.

"Am auzit la ştiri că ţiganii din Europa de Est sunt discriminaţi. Asta n-ar trebui să se întâmple, şi ei sunt oameni ca şi noi", a spus Madonna, potrivit jurnaliştilor de la Sky News.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: presa internationala discriminare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close