Antena 3 CNN Show Showbiz Şeful criticilor de film din New York, despre "4,3,2": O idee fixă bazată pe reproşuri liberale

Şeful criticilor de film din New York, despre "4,3,2": O idee fixă bazată pe reproşuri liberale

Şeful criticilor de film din New York, despre "4,3,2": O idee fixă bazată pe reproşuri liberale
Sursa foto: 4 luni, 3 sãptãmâni ºi 2 zile
18 Feb 2009   •   15:09

După ce a fost îndelung lăudată de presă internaţională, producţia ?4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile? al lui Mungiu este făcută praf de şeful criticilor de film newyorkezi, Armond White. Acesta clasează lungmetrajul românesc regizat de Mungiu drept ?o idee fixă bazată pe reproşuri liberale?. Totuşi, ?4,3,2? nu este singura producţie cu care criticul american dă de pământ. Acesta discreditează şi candidatele la Oscar 2009.
Potrivit New York Magazine, White a descris ?4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile? al lui Mungiu ca o ?o idee fixă bazată pe reproşuri liberale, un efect întârziat al ?mândriei naţionale triumfaliste? pe care le-o imputa Susan Sontag americanilor?.

La aniversarea a 75 de ani de la fondarea Asociaţiei Criticilor de Film din New York, preşedintele recent ales Armond White a realizat o sinteză a stării actuale a cinematografiei.
Nici măcar ?Slumdog Millionaire?, marele favorit la Oscar, nu a primit comentarii pozitive din partea lui White. Acesta susţine că filmul este ?o escrocherie de televiziune? plină de ?dispreţ voios?.

Nici îndrăgitul film de animaţie ?WALL-E?, nu a scăpat valului de critici. Ales cel mai bun film de animaţie de către Asociaţia Criticilor de Film din New York, criticul susţine că producţia este plină de ?cinism urât şi apocaliptic?.

?Nu fac asemenea declaraţii ca să atrag atenţia asupra mea, ci pentru că eu chiar cred în ce spun. Trăim într-o epocă în care criticii sunt concediaţi dacă nu le plac destule filme. Oamenii nu vor să asculte ce-au de zis trâmbiţaşii industriei cinematografice. Publicul trebuie să audă adevărul? a declarat White presei americane.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cristian Mungiu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close