Antena 3 CNN Externe Drumul spre mare rămâne la fel de greu de parcurs. Şi cu trenul şi cu maşina (VIDEO)

Drumul spre mare rămâne la fel de greu de parcurs. Şi cu trenul şi cu maşina (VIDEO)

Drumul spre mare rămâne la fel de greu de parcurs. Şi cu trenul şi cu maşina (VIDEO)
27 Apr 2010   •   11:44

Fie că aleg să meargă cu trenul, fie cu maşina, românii care vor să meargă de 1 mai la mare trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. Dacă optează pentru tren, distanţa de 225 de kilometri va fi parcursă în peste patru ore, deşi mare parte din reţea este modernizată, scrie Gândul în ediţia de marţi. Dacă se alege varianta auto, piatra de încercare rămâne porţiunea dintre Cernavodă şi Constanţa, 60 de kilometri pe o singură bandă, în mare parte prin localităţi.


Cinci ani de modernizări şi peste 500 de milioane de euro n-au fost de ajuns pentru ca drumul spre litoralul românesc să nu mai fie o corvoadă. Şi anul acesta vom face până la mare tot peste patru ore pe calea ferată, dacă nu chiar mai mult.

Potrivit cotidianului Gândul, timpul călătoriei va scădea sub două ore abia peste cinci ani, când podurile de la Feteşti şi Cernavodă vor fi gata. Degradarea lor a obligat trenurile să reducă viteza în zonă, de la 80 de kilometri pe oră, cu cât se circula în urmă cu aproape o sută de ani, la doar 15 kilometri pe oră.

Nici cu maşina n-ai şanse să ajungi mai repede la Constanţa. Autostrada Soarelui se termină brusc la Cernavodă, apoi traficul e îngrămădit pe o singură bandă pe sens.

Dacă totul va merge conform graficului, lucrările la autostrada A1 se vor încheia la anul, după aproape un sfert de veac de la începerea lor.

Cei care vor ajunge într-un final pe litoral, de 1 mai, vor găsi aici marşuri ale bucătarilor şi cameristelor. În plus, pot da nas în nas cu ministrul Elena Udrea, care va patrula în special prin staţiunile din sudul litoralului, ce duc lipsă de promovare.



Antena 3


×
Subiecte în articol: litoral 1 mai masina tren autostrada
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close