Antena 3 CNN Externe Elena Udrea vrea ca zona sudică a litoralului să fie declarată zonă turistică de interes naţional

Elena Udrea vrea ca zona sudică a litoralului să fie declarată zonă turistică de interes naţional

Elena Udrea vrea ca zona sudică a litoralului să fie declarată zonă turistică de interes naţional
Sursa foto: Costinesti
10 Oct 2009   •   18:39

Ministrul Turismului, Elena Udrea, intenţionează să transforme litoralul în zonă turistică de interes naţional, pentru a putea atrage resurse financiare. "Dorinţa noastră este ca toată această zonă, litoralul de sud, să fie declarată zonă turistică de interes naţional, să putem concentra aici resurse financiare şi să putem concentra eforturile Ministerului şi autorităţilor publice locale pentru a putea implementa acest proiect", a explicat ministrul.

Declaraţia a fost făcută sâmbătă, la Neptun, în deschiderea seminarului pe tema dezvoltării turistice a sudului litoralului. Ministrul speră ca potenţialul turistic din sudul litoralului să crească odată cu finalizarea strategiei de dezvoltare turistică din zonă.

"Avem gata strategia pentru dezvoltarea sudului litoralului. Urmează că discuţiile pentru închiderea acestei strategii să le avem cu autorităţile publice locale din Constanţa şi din sudul litoralului şi după aceea să punem această strategie în dezbaterea publică pentru că ea va fi parte integrantă a Legii turismului", a declarat Elena Udrea, citată de Mediafax.

În această strategie sunt incluse mai multe proiecte, printre care construirea de aqua-parcuri, centre de agrement sportiv, parcuri şi centre baleare. Ministrul speră ca diferenţa să se vadă chiar începând cu anul viitor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close