Antena 3 CNN Externe Românii întârzie să-şi facă rezervări pentru sărbători. Vezi pachete turistice pentru Revelion

Românii întârzie să-şi facă rezervări pentru sărbători. Vezi pachete turistice pentru Revelion

Românii întârzie să-şi facă rezervări pentru sărbători. Vezi pachete turistice pentru Revelion
26 Noi 2009   •   14:18


Niciun hotel nu are toate locurile ocupate pentru sărbătorile de iarnă, deşi mai este mai puţin de o lună până la Crăciun. Agenţiile de turism cred că turiştii vor umple totuşi hotelurile de pe Valea Prahovei şi pensiunile din Maramureş şi Bucovina.

Majoritatea românilor întârzie să-şi facă rezervări pentru sărbătorile de iarnă. Gradul de ocupare este cu peste 25% mai redus faţă de anii trecuţi, în ciuda ofertelor speciale. Mai mult, turiştii au ignorat şi reducerile oferite pentru rezervările făcute până la 1 decembrie.

Agenţiile de turism estimează că mai puţin de 90.000 de români îşi vor petrece săr­bă­to­rile de iarnă în hotelurile şi pensiunile din ţară, iar cel mult 30.000 vor pleca peste hotare. Cifrele sunt cu 10 procente mai mici faţă de 2008.

Cele mai căutate sunt pensiunile agroturistice, unde gra­dul de ocupare a depăşit deja 60%. Destinaţiile s-au diversificat, pe listă întrând judeţele Buzău, Vran­cea, Co­vasna sau Alba.

Pe Valea Prahovei şi în Poiana Braşov, tarifele sunt mai mici decât anul trecut, însă turiştii nu s-au înghesuit până acum.

Mai ieftin este pe litoral, unde un pachet complet de Revelion porneşte de la 700 de lei şi ajunge la 3.500 de lei.

O altă opţiune este Delta Dunării. Pensiunile oferă, pe lângă meniul tradiţional de sărbători, şi produsele specifice pescăreşti, iar tarifele nu diferă substanţial faţă de perioadele de extrasezon.


PACHETE REVELION

Pensiune Bran-Moeciu

500 - 1.500 LEI

Hotel Valea Prahovei

1.000 - 4.000 LEI

Hotel litoral

700 - 3.000 LEI

Pensiune delta Dunării

500 - 2.500 LEI

Antena 3


×
Subiecte în articol: revelion
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close