Antena 3 CNN Actualitate 100 de persoane au fost audiate în cazul furtului de arme de la Ciorogârla

100 de persoane au fost audiate în cazul furtului de arme de la Ciorogârla

100 de persoane au fost audiate în cazul furtului de arme de la Ciorogârla
Sursa foto: Ciorogarla
31 Ian 2009   •   15:04

Ancheta continuă, în cazul furtului de arme de la Cioriogârla, iar cercul suspecţilor în acest caz s-a redus. Până în acest moment 100 de persoane au fost anchetate. Anchetatorii nu exclud varianta ca foşti sau actuali militari să fi participat la furt. Această variantă este susţinută de cel puţin două indicii: hoţii au operat pe timp de ploaie, astfel încât câinii de urmărire să nu poată fi folosiţi, iar armamentul sustras a fost transportat cu un vehicul de mare tonaj, cel mai probabil un camion. Un astfel de vehicul n-ar fi putut trece neobservat decât cu complicitatea cuiva din interior.
Vineri, procurorii militari au mai audiat opt ofiţeri, printre care şi comandantul unităţii militare de la Ciorogârla. Aceştia au fost supuşi şi testului poligraf. Între timp 17 persoane considerate vinovate de dispariţia armelor din depozitul de la Ciorogârla au fost demise.
Fostul şef al Statului Major General, generalul în rezervă Mircea Chelaru, consideră că prima reacţie a instituţilor statului pare să fi fost una pripită şi de faţadă. Bugetul deficitar, dar şi modalitatea de recrutare a cadrelor sunt doar câteva dintre problemele pe care acest incident le-a scos la iveală, consideră Mircea Chelaru.
Antena 3

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close