Antena 3 CNN Actualitate 11 noiembrie - Ziua veteranilor. România și Antena 3 cinstesc soldații din teatrele de operații

11 noiembrie - Ziua veteranilor. România și Antena 3 cinstesc soldații din teatrele de operații

11 noiembrie - Ziua veteranilor. România și Antena 3 cinstesc soldații din teatrele de operații
Sursa foto: Foto: MAPN
11 Noi 2016   •   10:22

Ziua veteranilor din teatrele de operații este pe 11 noiembrie.

În urmă cu 13 ani Iosif Fogorași era primul militar român care își pierdea viața în Afganistan. De atunci România a pierdut 28 de militari în misiunile efectuate peste graniță.

Antena 3 se alătură demersului MapN, de a onora sacrificiul făcut de soldații români. Pe tot parcursul zilei prezentatorii Antenei 3 vor purta în piept un bujor roșu, simbol al sângelui vărsat de militarii români.

Denumită inițial "Ziua Armistițiului", data de 11 noiembrie marchează încheierea oficială a Primului Război Mondial. La ora 11, în cea de-a 11-a zi a celei de-a 11-a luni a anului 1918, forțele aliate au semnat armistițiul cu Germania, în urma căruia se punea capăt războiului.

"Ziua Armistițiului" este celebrată prin manifestări de cinstire a victimelor Primului Război Mondial în mai multe țări ale lumi, precum Australia, Canada, Statele Unite ale Americii, dar și în state europene.

România s-a alăturat acestor state în anul 2014, prin adoptarea Legii 150/2014, privind modificarea și completarea OUG nr. 82/2006, pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat. Astfel, după articolul 6, a fost introdus un nou articol, care stipulează că 'în semn de recunoaștere a meritelor veteranilor pentru apărarea intereselor României se instituie Ziua Veteranilor, care se organizează, anual, pe 11 noiembrie, prin grija Ministerului Apărării Naționale'.

×
Subiecte în articol: soldati
Parteneri
Șoferii, avertizați să nu cumpere astfel de anvelope, deși prețul lor este foarte mic
x close