Antena 3 CNN Actualitate 15 oameni au murit în urma furtunilor din Spania şi Franţa

15 oameni au murit în urma furtunilor din Spania şi Franţa

15 oameni au murit în urma furtunilor din Spania şi Franţa
Sursa foto: Furtuna Spania
25 Ian 2009   •   14:33

O furtună neobişnuit de puternică a făcut, în ultimele 24 de ore, cel puţin 15 victime în Spania şi Franţa. În cel mai grav accident, lângă Barcelona, patru copii au murit şi alte nouă persoane au fost rănite în urma prăbuşirii acoperişului unei săli de sport. Câteva zeci de copii între 9 şi 12 ani, care urmau să dispute un meci de baseball, au crezut că se pot adăposti într-o sală de sport. Dar construcţia nu a rezistat rafalelor de vânt care depăşeau şi 150 de kilometri pe oră.
Alte şapte persoane şi-au pierdut viaţa în accidente provocate de furtună, în diferite provincii din nordul Spaniei. În largul mării s-au semnalat valuri de peste 20 de metri. Traficul feroviar şi cel aerian au fost serios perturbate, iar sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică.
Furtuna s-a făcut simţită şi în sud-estul ţării, lângă Alicante, unde 14.000 de oameni au fost evacuaţi din calea unui incendiu de pădure, declanşat de căderea unei linii de înaltă tensiune.
Situaţia este la fel de gravă şi în Franţa, unde au pierit cel puţin patru persoane. La Perpignan, în sud-vest, meteorologii au înregistrat un record absolut al vitezei vântului 184 kilometri pe oră. La Biarritz, pe litoralul Atlanticului, localnicii vorbesc de un adevărat ?apocalips?.
Aeroporturile din Bordeaux, Toulouse şi alte oraşe din sud au fost închise iar traficul feroviar a fost suspendat în întreaga regiune. În unele regiuni a fost interzisă chiar şi circulaţia auto. Preşedintele Nicolas Sarkozy se deplasează duminică în zona sinistrată pentru a evalua pagubele.
Antena 3

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close