Antena 3 Actualitate 16.000 de lei în cont, cazare, masă și asigurare medicală. Ce condiții trebuie să îndeplinești

16.000 de lei în cont, cazare, masă și asigurare medicală. Ce condiții trebuie să îndeplinești

de Gabriel Dano    |    08 Iul 2020   •   21:30
16.000 de lei în cont, cazare, masă și asigurare medicală. Ce condiții trebuie să îndeplinești
Sursa foto: Hepta

Orice persoană ce locuiește în România, femeie sau bărbat, cu vârsta de până la 35 de ani, va putea cere să participe la un program militar de bază, în calitate de militar voluntar în termen, potrivit unui proiect de lege pus în dezbatere pe site-ul Ministerului Apărării Naționale.

Durata pregătirii va fi de patru luni, în tot acest timp, militarii voluntari beneficiind, printre altele, de cazare gratuită, o indemnizație lunară și una suplimentară, la finalizarea pregătirii, de peste 16.000 de lei. Solicitarea de a participa la acest program militar se va putea face doar pe timp de pace, potrivit Avocatnet.ro.

Cei care finalizează programul de pregătire militară vor primi o indemnizație suplimentară, ce reprezintă, de fapt, echivalentul a trei salarii medii brute pe economie, iar centrele militare îi vor lua în evidență, introducându-i în rezerva operațională. Ținând cont de faptul că, în 2020, salariul mediu brut este de 5.429 de lei, cei ce vor termina pregătirea cu durata de până la patru luni ar putea primi, dacă ar face pregătirea în acest an, o indemnizație de peste 16.200 de lei.

Cum te înscrii pentru a fi militar voluntar în termen

Înscrierea în acest program de pregătire se va putea face în baza unui angajament pe propria răspundere a solicitantului declarat apt din punct de vedere psihologic și a unei adeverințe medicale (de la medicul de familie), care să certifice că este “clinic sănătos și nu este în evidență cu boli cronice”.

Numărul maxim de locuri din program va fi stabilit anual de către MApN, iar perioadele în care se va ține acesta, precum și locul de desfășurare vor fi anunțate în presă. Acest proiect de lege nu se aplică momentan. Ca să se întâmple asta, acesta trebuie să treacă de Parlament, să fie semnat de președintele Klaus Iohannis și publicat apoi în Monitorul Oficial.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close