Antena 3 CNN Actualitate 17 români, furturi de milioane de euro în Spania. Cum acţiona gruparea

17 români, furturi de milioane de euro în Spania. Cum acţiona gruparea

17 români au fost arestați în Spania, după ce au comis o escrocherie de ordinul milioanelor de euro. Aceștia au reușit să înșele peste 1.600 de oameni. Vreme de doi ani, cei 17 români au furat datele personale ale spaniolilor naivi și își făceau credite cu ele.

17 români, furturi de milioane de euro în Spania. Cum acţiona gruparea
Sursa foto: Getty Images
de Roxana Ciucă    |    10 Iul 2021   •   17:32

Roxana Ciucă, reporter Antena 3, a aflat cum acţiona gruparea din care făceau cei 17 români.

"Polițiștii din Spania au reușit să prindă 20 de indivizi, dintre care 17 români, acuzați că timp de mai mulți ani de zile au păcălit peste 1.600 de spanioli, prin diverse metode.

Ce acuzaţii li se aduc celor 15 români

Acuzații extrem de grave, de înșelăciune, constituire de grup infracțional organizat și de fraudă cu cardul bancar, acuzații pentru care românii riscă să își petreacă ani buni în spatele gratiilor.

Doi ani de zile a durat ancheta celor din Spania. S-au făcut foarte multe percheziţii de unde au fost ridicate autoturisme de lux, cartele sim, telefoane de ultimă generaţie şi zeci de mii de euro. 

Cum acţiona gruparea în Spania

Vorbim de 1.600 de spanioli care doreau să îşi găsească un loc de muncă. Accesau pe internet diverse site-uri, iar acolo li se cerea să se logheze şi mai apoi, după un lung proces, trebuiau să trimită nişte documente, printre care şi cartea de identitate. Era foarte simplu în momentul în care intrau în posesia cărţii de identitate, românii ştiau foarte bine ce au de făcut. 

Ce 17 români reuşeau să facă 15.000 de euro pe zi

Ancheta este în plină desfăşurare. Banii erau trimişi şi în România, iar aceştia au reuşit să îşi ridice şi case destul de frumoase prin ţară", a transmis Roxana Ciucă, reporter Antena 3.

×
Subiecte în articol: romani Spania grupare
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close