Antena 3 CNN Actualitate 447 persoane din Neamţ, evacuate preventiv din calea râului Bistriţa

447 persoane din Neamţ, evacuate preventiv din calea râului Bistriţa

447 persoane din Neamţ, evacuate preventiv din calea râului Bistriţa
Sursa foto: bistrita
24 Dec 2009   •   12:55

447 de persoane din satul Dreptu, comuna Poiana Teiului, judeţul Neamţ vor fi evacuate, joi, şi îşi vor petrece sărbătorile în şcoli, din cauza riscului de inundaţii pe râul Bistriţa. După mai multe zile de ninsori şi ger temperaturile au crescut brusc şi mai multe sloiuri de gheaţă s-au topit. Autorităţile au luat această decizie, pentru că oamenii şi gospodăriile sunt în pericol, din cauza sloiurilor formate în amonte pe râul Bistriţa şi care acum se topesc.


?Există formaţiuni de gheaţă pe raza judeţului Suceava şi există riscul ca aceste formaţiuni de gheaţă să ameninţe comune Poiana Teiului din Judeţul Neamţ?, a declarat Iulian Juganu, purtător de cuvânt ISU Neamţ.

Ajutoare din partea ISU s-au deplasat deja în zonă pentru a ajuta la evacuarea familiilor. ?Deocamdată nu s-a manifestat acest fenomen de inundaţii?, a declarat Juganu.

Potrivit Inspectorului pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Neamţ, Cornel Ioan Niţică, a declarat, pentru Antena3, că, odată cu familiile din satul Dreptu, vor fi evacuate şi bunurile şi animalele proprietarilor. ISU estimează un debit mediu al răului Bistriţa de 100 de metri cubi pe secundă.

Autorităţile locale au decis evacuarea celor 30 de persoane din Poiana Teiului, cetăţenii fiind deja informaţi despre acest lucru, localnicii urmând a fi evacuaţi la şcoala din comună. Vor fi evacuaţi în primul rând copiii şi bătrânii, existând şi două cazuri de persoane netransportabile, care vor fi evacuate cu ajutorul autorităţilor.



Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close