Antena 3 CNN Actualitate 50 din cele 62 de arme, dispărute de la Ciorogârla, au fost recuperate

50 din cele 62 de arme, dispărute de la Ciorogârla, au fost recuperate

50 din cele 62 de arme, dispărute de la Ciorogârla, au fost recuperate
Sursa foto: Arme
27 Dec 2009   •   10:56

O mare parte din armele furate în luna ianuarie din unitatea militară din localitatea Ciorogârla au fost găsite şi recuperate duminică dimineaţă. Informaţia a fost confirmată şeful DIICOT, Codruţ Olaru. Se pare că în acest jaf ar fi implicat clanul Preda. Acesta este cunoscut opiniei publice printr-o serie lungă de contravenţii şi infracţiuni, inclusiv scandalul petrecut la începutul anului, într-un mall din cartierul bucureştean Drumul Taberei.

Până acum au fost găsite cel puţin 50 de arme de foc, din cele 62 furate, mare parte într-un depozit de lemne aparţinând fraţilor Iordan. 20 de persoane au fost aduse la Parchetul General, în cursul dimineţii de duminică, pentru audieri. Printre ele se află şi interlopul Eugen Preda. Avocatul lui Preda susţine că la locuinţa acestuia nu a fost găsit nici un indiciu care să facă legătura între clientul său şi cazul furturilor de arme.

Poliţia a organizat mai multe filtre pe DN 1, pentru a prinde alţi doi suspecţi, care nu au fost găsiţi la domiciliu în timpul descinderilor. Aceştia au fost găsiţi şi reţinuţi duminică după-amiază.

Armele au fost recuperate în urma unei anchete îndelungate. La acţiunea de duminică au participat forţe ale SRI, unităţii militare 0215, Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei şi Inspectoratului General al Poliţiei. Pe baza probelor adunate, autorităţile au organizat duminică dimineaţă o serie de 45 de descinderi simultane în mai multe localităţi din judeţul Ilfov şi judeţele limitrofe. Până la finalizarea acestei acţiuni, anchetatorii rămân rezervaţi cu privire la detaliile anchetei.



Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close