Antena 3 CNN Actualitate 500 de mineri vor fi daţi afară săptămâna aceasta. Se anunţă proteste în Hunedoara şi Dolj

500 de mineri vor fi daţi afară săptămâna aceasta. Se anunţă proteste în Hunedoara şi Dolj

500 de mineri urmează să-și piardă locurile de muncă până la sfârșitul acestui an. Siguranța sistemului energetic din România, este ameninţat, spun sindicatele.

500 de mineri vor fi daţi afară săptămâna aceasta. Se anunţă proteste în Hunedoara şi Dolj
Sursa foto: Arhiva Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    26 Dec 2022   •   17:00

Cele două grupuri energetice fac parte din Complexul Energetic Oltenia și au o putere instalată cumulată de 660 MW. Guvernul a decis să le mențină în viață până la 31 octombrie 2023, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Energiei.

La Complexul Energetic Oltenia, președintele sindicatului anunță proteste, precizând că această ordonanță elimină termenul de rezervă tehnică pentru grupurile energetice ce urmează să fie scoase din funcțiune.

Nici subunitățile care fac parte din Complexul Energetic Hunedoara nu vor fi scutite de restructurări.

În aceste condiții, nu se mai poate vorbi despre siguranța sistemului energetic din România. Sindicatul Mine Energie Oltenia, care este un sindicat majoritar și care a anunțat că dorește să facă proteste, susține că această ordonanță va stinge lumina în toată țara, că lucrurile încep să devină extrem de periculoase pentru populație și pentru economia românească.

În cazul în care nu se revine la această ordonanță, sigur se va recurge la ample acțiuni de protest, acțiuni la care se vor alia și alte federații din minerit și energie.

Programul acestor proteste va fi stabilit în câteva zile şi pot include chiar deplasări ale minerilor în Capitală. 

×
Subiecte în articol: mineri Complexul Energetic Oltenia
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close