Antena 3 CNN Actualitate 600 de mineri au intrat în grevă şi cer reducerea vârstei de pensionare. Sindicalist: Mulți colegi nu ajung să ia pensia din cauza bolilor

600 de mineri au intrat în grevă şi cer reducerea vârstei de pensionare. Sindicalist: Mulți colegi nu ajung să ia pensia din cauza bolilor

600 de mineri de la Complexul Energetic Oltenia au intrat în grevă, din noaptea de luni spre marţi. 

600 de mineri au intrat în grevă şi cer reducerea vârstei de pensionare. Sindicalist: Mulți colegi nu ajung să ia pensia din cauza bolilor
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    18 Mai 2021   •   08:20

Salariaţii sunt nemulţumiţi că guvernanţii nu vor să le reducă vârsta de pensionare. 

Minerii, deranjați de declarațiile lui Dan Vâlceanu (PNL) care a spus că nu face legi pentru 30 oameni

Minerii sunt deranjați de declarațiile făcute de deputatul liberal Dan Vâlceanu care a declarat că nu face legi pentru 30 oameni, referindu-se la legea de reducere a vârstei de pensionare pentru angajatii din minerit.

"Noi facem exploatare de suprafaţă cu excavatoare gigant. Minerii au intrat de azi noapte de la schimbul trei în grevă, din cauza declaraţiilor unui lider PNL, Dan Vâlceanu.

Este vorba de un proiect de lege iniţiat chiar de PNL, privind pentru reducerea vârstei de pensionare.

Oamenii sunt supărați pe declaraţiile domnului Vâlceanu care spune că el nu face legi pentru 30 de mineri. 

Noi pichetăm din 8 februarie la prefectura Gorj. Cerem reducerea vârstei de pensionare, iar acest om politic pur și simplu ne sfidează.

Sindicalist: Vrem pensionare la 53 de ani, mulți mineri nici nu ajung să ia pensia din cauza bolilor

Am fost și la Guvern, am făcut greva foamei, pentru acest proiect de lege prin care cerem să se reducă vârsta de pensionare la 53 de ani. 

Ne mor foarte mulți mineri, mulți mineri nici nu ajung să ia pensii din cauza bolilor specifice de aici, sunt bolnavi de inimă, de plămâni, nu mai vrem să lucrăm în aceste condiții pe salarii de mizerie", a spus Dumitru Bunoaică, lider de sindicat, marţi, în direct la Antena 3.

 

 

×
Subiecte în articol: mineri grevă decrete pensionare
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close