Antena 3 CNN Actualitate MAE: 64 de români din Franța au revenit în țară cu o cursă specială

MAE: 64 de români din Franța au revenit în țară cu o cursă specială

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că 64 de români aflați în Franța au revenit în țară cu o cursă specială TAROM.

MAE: 64 de români din Franța au revenit în țară cu o cursă specială
Sursa foto: Hepta
28 Mai 2020   •   11:51

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează joi că miercuri au revenit în țară 64 de cetățeni români care se aflau în Franța.

Printre cetățenii români repatriați se regăsesc studenți și membri de familie ai acestora, un caz medical pentru care Ambasada României la Paris a întreprins demersurile necesare în vederea îmbarcării, persoana în cauză fiind asistată de un reprezentant al ambasadei până la aeroport, precum și alte persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul acestui stat.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania TAROM, pe ruta București-Paris-București.

Demersurile de repatriere au permis, de asemenea, revenirea în țara de reședință pentru un cetățean al Republicii Franceze, un cetățean al Regatului Maroc, precum și un cetățean al Republicii Togoleze, rezidenți în România.

Cu aceeași cursă, pe ruta București-Paris, a fost facilitată revenirea în Republica Franceză pentru cinci cetățeni francezi, care se aflau pe teritoriul României.

Sursă: Mediafax

×
Subiecte în articol: Franta cursa speciala
Parteneri
Explozie puternică într-un apartament din Sectorul 3 al Bucureștiului!
x close