Antena 3 CNN Actualitate 93 de funcţionari ai Primăriei Bucureşti, verificaţi de ANI din cauza declaraţiilor de avere

93 de funcţionari ai Primăriei Bucureşti, verificaţi de ANI din cauza declaraţiilor de avere

93 de funcţionari ai Primăriei Bucureşti, verificaţi de ANI din cauza declaraţiilor de avere
31 Oct 2008   •   08:49

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate verifică 93 de funcţionari ai Primăriei Capitalei deoarece declaraţiile de avere ale acestora, fie lipsesc, fie au fost publicate cu mult după expirarea termenului legal, se arată în cotidianul Jurnalul Naţional. 62 de funcţionari din Primăria Capitalei nu şi-au depus nici până acum declaraţiile de avere şi de interese, în vreme ce alţi 31 le-au înaintat cu mult peste termenul legal, iar inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate, care s-au autosesizat şi au declanşat un control din oficiu, în condiţiile în care Primăria Capitalei a fost, în ultimii ani, una dintre instituţiile unde s-au dat mai multe tunuri imobiliare, scriu cei de la Jurnalul naţional.
Cei vizaţi de nerespectarea legii privind depunerea declaraţiilor au primit fiecare câte o amendă de de 500 de lei. Neregulile pornesc chiar de la conducerea instituţiei.
De pildă, pe site-ul Primăriei nu apărea joi, în jurul orei 16.00, nicio informaţie despre averile viceprimarilor Gheorghe Răzvan Murgeanu şi Robert Constantin Ionescu, ci doar menţiunea ?nu a depus?, trecută în dreptul fiecăruia. Trei ore mai târziu situaţia s-a schimbat, iar declaraţiile de avere ale celor doi au fost postate pe site.
În categoria celor care nu şi-au depus declaraţiile de avere au rămas însă consilierul juridic Ilie Mihai, din cadrul Direcţiei Juridice a Primăriei, Dumitru Buzduga, director executiv al Direcţiei Buget, sau Dumitru Mădălin Ionică - şeful Direcţiei Generale de Infrastructură.
Informaţiile reies din lista finală a declaraţiilor de avere şi de interese trimisă ANI de către Primărie. Dacă ne uităm însă pe site-ul instituţiei, numărul funcţionarilor cu probleme este cu mult mai mare, adică 130, ceea ce înseamnă că încă 37de funcţionari urmează să fie verificaţi de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate.
Antena 3

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close