Antena 3 CNN Actualitate Proteste în Piața Victoriei și în țară. 30.000 de oameni au fost în stradă în București

Proteste în Piața Victoriei și în țară. 30.000 de oameni au fost în stradă în București

Proteste în Piața Victoriei și în țară. 30.000 de oameni au fost în stradă în București
Sursa foto: Foto captura Antena 3
12 Feb 2017   •   22:40

UPDATE: Manifestanţii din Piaţa Victoriei au început să plece după ora 21,30, în faţa Guvernului fiind în prezent, potrivit unor surse, aproximativ 12.000 de persoane, la ora 22.40, scrie Agerpres.

Protestatari au început să plece după ce la ora 21,00 au format un ''tricolor uman'' ridicând deasupra capetelor hârtii colorate în roşu galben şi albastru şi luminându-le cu ajutorul telefoanelor mobile.

La ora 22,00, cei prezenţi în faţa sediului Guvernului au intonat imnul şi au aprins luminile telefoanelor mobile.

Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei din Capitală, unde au loc proteste antiguvernamentale pentru cea de a treisprezecea zi la rând, a ajuns la peste 30.000, în jurul orei 21.30.

La ora 21.00, manifestanţii au creat "cel mai mare tricolor uman", după ce au ridicat deasupra capetelor hârtii colorate luminate cu ajutorul telefoanelor mobile.

Şi la Cluj, aproximativ 4.000 de oameni s-au adunat, de la ora 19.00, în Piaţa Unirii din oraş, unde au scandat ”Jos Guvernul”.

Oamenii au pancarte cu mesaje precum ”Alungăm corupţia din România”, ”Păstrăm flacăra aprinsă”, ”Justiţie, onestitate, libertate”, ”Ziua muncim, noaptea vă păzim”, ”Aţi obosit deja? Noi nu, ghinion!”.

Mai mulţi participanţi la acţiune s-au adresat celor prezenţi de pe o scenă amplasată în piaţă, vorbind despre măsurile promovate de Guvernul Grindeanu şi cerându-le clujenilor să protesteze şi în zilele următoare.

Update: Peste 6.000 de persoane, potrivit unor surse oficiale, se află duminică seara, în jurul orei 20,00, la protestul împotriva Guvernului din Piaţa Victoriei, notează agerpres.ro.

De asemenea, pe străzile laterale Pieţei Victoriei sunt grupuri de oameni care se îndreaptă spre zona pieţei.

Forţele de ordine au oprit circulaţia pe bulevardul Kiseleff şi pe sensul de mers de la Aviatorilor către Piaţa Victoriei.

Protestatarii suflă în vuvuzele şi scandează lozinci cum ar fi "Demisia, demisia", "România, trezeşte-te", "Jos Guvernul Grindeanu".

Unii dintre protestatari poartă pancarte cu mesaje cum ar fi "Interzis la guvernare celor cu dosare", "Stop teleorMANIA, c-a furat democraţia", "Şcoli şi spitale, nu fapte penale", "Nimic până la referendum. Doar demisia", "România coboară pe Pârtia Corupţiei" şi flutură steaguri tricolore, ale UE şi SUA.

Forţele de ordine au oprit circulaţia pe bulevardul Kiseleff şi pe sensul de mers de la Aviatorilor către Piaţa Victoriei.

Timișorenii au ieșit și ei

Peste 4.000 de protestatari au revenit duminică seara, după ora 20,00, în Piaţa Victoriei din Timişoara, ei cerând demisia preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu,, dar şi a Avocatului Poporului Victor Ciorbea.

Organizatorii protestului cer mulţimii să fie vigilentă, întrucât ''săptămâna aceasta este posibil ca Parlamentul să nu voteze Ordonanţa 14, care abrogă OUG 13 şi astfel, hoţia este legiferată de către PSD+ALDE''.

Oamenii adunaţi în faţa Operei spun că rezistă şi vor să vină în fiecare seară în piaţă, pentru a atenţiona guvernanţii şi majoritatea parlamentară că ei nu se mulţumesc doar cu măsuri superficiale, şi că merg ''până la capăt'' pentru ''restabilirea statului de drept''.

Protestatarii scandează lozinci antiguvernamentale şi împotriva preşedinţilor Camerelor Parlamentului, dar şi ''Până la capăt'', ''Uniţi salvăm toată România'', se sună din vuvuzele, se flutură drapelul naţional şi pancarte cu lozinci vechi şi noi, create în cele 13 seri ale protestelor. Oamenii au intonat şi imnul naţional şi pe cel al UE.

La protest sunt prezenţi şi părinţi cu copii, dar şi pensionari, iar grupuri de persoane continuă să sosească în Piaţa Victoriei.

Mii de sibieni în stradă

Peste 4.500 de sibieni participă duminică seara, în jurul orei 20,00, la protestul care a început în Piaţa Mare din centrul municipiului, potrivit unor estimări oficiale.

Protestarii cer demisia Guvernului.

Coloana de manifestanţi a plecat din faţa Primăriei, pe pietonala Nicolae Bălcescu, spre Piaţa Unirii şi apoi pe două bulevarde importante din oraş. La final, protestarii vor să revină tot în Piaţa Mare.

Ca şi în serile precedente, protestarii au venit cu steaguri, pancarte şi strigă lozinci anti-PSD, în cadrul unei manifestări avizate de Jandarmerie şi Primărie

UPDATE: Aproximativ 5000 de manifestanţi s-au strâns în Piaţa Victoriei duminică seara, în jurul orei 20,10, în a 13-a zi consecutiv, pentru a protesta împotriva Guvernului, anunță news.ro.

Protestatarii suflă în vuvuzele şi scandează următoarele lozinci: "Demisia, demisia", "România, trezeşte-te", "Jos Guvernul Grindeanu". Unii dintre protestatari poartă pancarte cu mesaje cum ar fi "Hoţii la închisoare, nu la guvernare", "Nedreptatea ne uneşte" şi flutură steaguri tricolore, ale UE şi SUA.

Înaintea manifestaţiei, mai multe persoane au participat la un flashmob în faţa Guvernului, unde au dansat şi au cântat, mobilizându-se pe Facebook încă din timpul săptămânii. 

Printre manifestanţi se află şi un profesor de la Universitatea Naţională de Arte, care a venit în piaţă cu un pinguin confecţionat de el. "Este alb, paşnic şi vrea implicare socială", a spus protestatarul.

Pentru duminică seara a fost anunţat, pe reţelele de socializare, un flash-mob intitulat "Operaţiunea Tricolorul", manifestanţii fiind îndemnaţi să vină cu bucăţi de material în culorile roşu, galben şi albastru pentru a fi realizat un uriaş tricolor uman.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Piata Victoriei
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close