Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cazul atentatului de la Berlin. Suspectul a fost eliberat!

Răsturnare de situație în cazul atentatului de la Berlin. Suspectul a fost eliberat!

Răsturnare de situație în cazul atentatului de la Berlin. Suspectul a fost eliberat!
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Dec 2016   •   20:17

Suspectul de origine pakistaneză reţinut de autorităţile germane după incidentul de luni când un camion a intrat într-un târg de Crăciun din vestul Berlinului a fost eliberata, a anunţat parchetul, citat de AFP.

Şeful poliţiei din Berlin, Klaus Kandt, anunţase marţi după amiază că era posibil ca suspectul care fusese arestat să nu fie autorul atacului şi că un 'criminal periculos' este probabil în continuare 'în libertate' după atentatul comis luni seara la Berlin, în condiţiile în care suspiciunile împotriva pakistanezului nu păreau să se confirme.

'Probabil un criminal periculos este în libertate şi, desigur, acest lucru provoacă îngrijorarea populaţiei', a afirmat Klaus Kandt în cadrul unei conferinţe de presă, spunând că măsurile de securitate din capitala germană sunt pe cale să fie consolidate.

Autorităţile germane au anunţat iniţial că un solicitant de azil pakistanez, în vârstă de 23 de ani, arestat luni seara în apropiere de locul atentatului după ce a fost urmărit de un martor, este persoana suspectată că ar fi condus camionul care a intrat în plin în mulţimea adunată la un târg de Crăciun din capitala Germaniei.

El a fost arestat 'pentru că părea să se potrivească descrierii' şoferului camionului oferită de martori, a declarat şeful poliţiei din Berlin.

Poliţia a efectuat teste pentru a stabili dacă ADN-ul său corespunde 'urmelor' găsite în interiorul cabinei camionului.

Cu toate acestea, şeful parchetului federal antiterorist, însărcinat cu supravegherea anchetei, Peter Frank, şi-a exprimat convingerea cu privire la rezultatul investigaţiilor. 'Trebuie să ne obişnuim cu ideea că persoana reţinută nu este autorul' atentatului, a spus el. Bărbatul arestat a negat acuzaţiile. El este cunoscut poliţiei pentru implicare în acţiuni de radicalizare islamistă, a adăugat procurorul.
 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close