Antena 3 CNN Actualitate A fost eliberat primul paşaport biometric românesc. Continuă polemica "numărul diavolului"

A fost eliberat primul paşaport biometric românesc. Continuă polemica "numărul diavolului"

A fost eliberat primul paşaport biometric românesc. Continuă polemica "numărul diavolului"
Sursa foto: Pasaport cu cip biometric
30 Ian 2009   •   20:26

Vineri a fost eliberat primul paşaport, dotat cu cip biometric din România. Documentul este foarte controversat, după ce creştinii au lansat o adevărată polemică pe tema numărului 666, conţinut de toate cipurile incorporate în noile paşapoarte. De fapt, incorporarea acestui cip este menită să maximalizeze nivelul de siguranţă al documentelor.
Paşaportul va conţine un cip în care sunt incorporate datele biometrice ale posesorului (amprente digitale, distanţa interpupilară, amprenta retinală etc.), pentru a-l putea identifica fără eroare şi pentru a reduce riscul de contrafacere sau utilizare frauduloasă a documentului. Ceea ce noi nu ştim este că pe lângă datele de identificare, toate cip-urile din paşapoarte vor conţine un cod comun: 666.
Tocmai acesta este detaliul care a provocat disputa. La apelul unui cunoscut monah, mii de români au semnat pentru respingerea noilor acte din cauza cipului care ar conţine numărul apocaliptic: 666. Totuşi, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Constantin Stoica, îndeamnă la o atitudine ponderată. "Credinţa ortodoxă este echilibrată şi, înainte de toate, nu trebuie să căutăm pericole, acolo unde ele nu există", spune el.
Problema va fi discutată în sinodul BOR, care se va desfăşura în perioada 25 - 26 februarie. Lucrurile sunt însă departe de a se linişti. Pentru săptămâna viitoare sunt anunţate mai multe acţiuni publice de protest.

Observator

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close