Antena 3 CNN Actualitate A murit caricaturistul elveţian Mix & Remix

A murit caricaturistul elveţian Mix & Remix

A murit caricaturistul elveţian Mix & Remix
20 Dec 2016   •   19:08

Caricaturistul elveţian Mix & Remix, pe numele său real Philippe Becquelin, a murit luni la 58 de ani, a anunţat familia sa pe reţelele de socializare citate de AFP, transmite Agerpres.

"Cu o imensă tristeţe vă anunţăm decesul lui Mix & Remix a cărui luptă înverşunată împotriva cancerului de pancreas a luat sfârşit ieri seară", a scris marţi familia într-un mesaj însoţit de ultima sa caricatură.

Philippe Becquelin a lucrat pentru mai multe ziare elveţiene, dar şi pentru revistele Courrier International şi pentru Siné Hebdo.

Absolvent al Şcolii cantonale de artă din Lausanne, Becquelin suferea de cancer pancreatic de mai multe luni. El a vorbit deschis despre boala sa în septembrie cu prilejul unei ceremonii pentru un premiu: "Trăiam într-un stres de neînchipuit înainte de a mă îmbolnăvi. Făceam şi câte 50 de caricaturi pe săptămână, uşor. Am făcut caricaturi pentru a-mi câştiga traiul dar şi pentru plăcerea simplă de a desena", a spus el cu acel prilej.

Mix & Remix era cunoscut pentru caricaturile sale în rândul oamenilor politici, cărora le scotea în evidenţă mai ales nasul.

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close