Academia română, reacție în lumina evenimentelor recente

10 Feb 2017   •   19:39
Academia română, reacție în lumina evenimentelor recente Foto: Facebook

Apelul lansat de un grup de membri ai Academiei Române în data de 8 februarie nu reflectă poziţia oficială a instituţiei, informează Biroul de presă al acestui for.

Potrivit sursei citate, iniţiativa a fost una personală, apelul fiind redactat de persoanele semnatare.

Peste 80 de membri ai Academiei Române au lansat, miercuri, un apel prin care au solicitat instituţiilor abilitate ale statului, de la toate nivelurile, "să vegheze şi să acţioneze pentru a preveni, pentru a contracara şi, atunci când se încalcă legea, pentru a pedepsi toate diversiunile şi agresiunile la adresa identităţii, suveranităţii şi unităţii naţionale a României şi a stabilităţii statului de drept, iar pe oamenii politici i-au invitat "să conlucreze cu responsabilitate şi patriotism pentru binele României".

Ulterior, fostul ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, s-a disociat joi de apelul celor peste 80 de membri ai Academiei Române, afirmând că nu se regăseşte ''nici în stilistică, nici în retorică şi nici în multe dintre ideile susţinute în această scrisoare'', o poziţie similară având şi prof. Wilhelm Dancă, preot şi teolog romano-catolic.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close