Antena 3 CNN Actualitate Accident de muncă, la Primăria Sectorului 1: Muncitor, grav rănit, după ce a fost strivit de un perete (IMAGINI ŞOCANTE)

Accident de muncă, la Primăria Sectorului 1: Muncitor, grav rănit, după ce a fost strivit de un perete (IMAGINI ŞOCANTE)

Accident de muncă, la Primăria Sectorului 1: Muncitor, grav rănit, după ce a fost strivit de un perete (IMAGINI ŞOCANTE)
17 Sep 2009   •   08:05

Un muncitor a fost grav rănit, joi dimineaţă, după ce un perete al Primăriei Sectorului 1 din Capitală s-a prăbuşit peste el. Este vorba despre acelaşi sediu din Banu Manta, al cărui acoperiş a ars în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Din primele informaţii reiese că bărbatul lucra la renovarea sediului, distrus în mare parte de incendiu.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 7:40. Muncitorul, care abia îşi începuse programul, se afla la etajul trei al clădirii. La un moment dat, una dintre grinzi a cedat şi l-a lovit pe bărbat. Imediat după aceea, s-a prăbuşit şi plafonul.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD care a încercat să îl resusciteze pe muncitor mai bine de jumătate de oră. Iniţial, s-a crezut că bărbatul nu va supravieţui accidentului, întrucât nu răspundea la acţiunile medicilor. După aproximativ 45 de minute, însă, medicii reuşit să-l stabilizeze pe bărbat.




Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă urmează să stabilească dacă muncitorul era echipat corespunzător la momentul producerii incidentului.

Sediul Primăriei se afla în reparaţie după incendiul care a avut loc acolo. În urma stingerii acestuia, pereţii clădirii s-au şubrezit, aceasta fiind cel mai probabil cauza care a dus la producerea accidentului de joi dimineaţă.

Acoperişul sediului vechi al Primăriei Sectorului 1, aflat pe Bulevardul Banu Manta, a luat foc în dimineaţa zilei de 4 septembrie.

Clădirea, declarată patrimoniu naţional, se afla în renovare, primăria fiind temporar mutată. După aproximativ o oră de la producerea incidentului, o parte din acoperiş s-a prăbuşit.

Pompierii au intervenit atunci cu zece autospeciale pentru a stinge flcăcările, incidentul nefiind soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale însemnate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: muncitor Primăria Sectorului 1 Capitală
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close