Antena 3 CNN Actualitate Pieton spulberat pe trecerea de pietoni, într-o comună din Cluj

Pieton spulberat pe trecerea de pietoni, într-o comună din Cluj

Imagini cu un puternic impact emoţional au fost surprinse de o cameră de supraveghere amplasată pe strada principală din comuna Baciu, judeţul Cluj. Un bărbat de 49 de ani a fost spulberat pe trecerea de pietoni de un autoturism condus de un şofer de 21 de ani.

Pieton spulberat pe trecerea de pietoni, într-o comună din Cluj
de Cristi Popovici    |    07 Ian 2021   •   21:15

Accidentul a avut loc în seara de 6 ianuarie pe DN 1F, la o trecere de pietoni din couma Baciu, judeţul Cluj. Momentul a fost surprins de o cameră de supraveghere amplasată în zonă, una cunoscută localnicilor pentru pericolul pe care îl reprezintă din punct de vedere al accidentelor rutiere.

Pe imagini se poate observa cum pietonul, un bărbat de 49 de ani se asigură din partea stângă, aşteaptă să treacă două maşini şi apoi începe să traverseze. Nu anticipează însă bine distanţa la care se afla o altă maşină care vine din dreapta lui şi, când îşi dă seama că este în pericol, începe să fugă.

Şoferul care îl loveşte este filmat circulând cu viteză şi pare să nu-l fi văzut pe pieton. În urma impactului, cel care traversează este aruncat în aer câţiva metri, iar apoi ajunge pe asfalt, unde nu mai mişcă. Ulterior, victima a fost transportată la spital cu multiple răni. Este în viaţă în acest moment.

Şoferul, un tânăr de 21 de ani a oprit maşina după impact şi a aşteptat sosirea medicilor de pe ambulanţă şi a poliţiştilor. Nu consumase alcool, însă ar fi trebuit să reducă viteza în apropierea trecerii de pietoni, aşa cum cere legea rutieră. Dacă ar fi făcut asta, poate ar fi reuşit să evite accidentul.

Pe numele şoferului, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Pedeapsa lui depinde acum şi de câte zile de spitalizare va necesita vicitma,

×
Subiecte în articol: Cluj
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close