Antena 3 CNN Actualitate Achiziţii aberante din bani publici, în primării. Lista produselor cumpărate de aleși

Achiziţii aberante din bani publici, în primării. Lista produselor cumpărate de aleși

Achiziţii aberante din bani publici, în primării. Lista produselor cumpărate de aleși
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    25 Apr 2017   •   09:54

Achiziţiile aberante din bani publici nu au nicio limită în primării, dar nici în companiile de stat. 

Aleşii şi funcţionarii folosesc sistemul electronic de achiziţii publice, pentru a-şi satisface orice pofte: cumpără biciclete, cutii de compot şi chiar unghiere, toate în interes public. 

Un prim exemplu de risipă a banilor publici este la Primăria comunei mureşene Acăţari care a cumpărat 15 perechi de bocanci de vară, cu mărimi cuprinse între 38 şi 46, la preţul de 164 lei perechea. Anunţul a fost postat pe 18 aprilie, pe SEAP, iar o firmă bucureşteană deja a livrat comanda.

Compania de Apă-Canal Ilfov a folosit sistemul electronic de achiziţii publice pentru a cumpăra patru biciclete de oraş, pentru femei. Fiecare a costat 535 de lei.

O altă dovadă a risipei banilor publici este dată de Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor Satu Mare, care a plătit o firmă cu peste 270 de lei, pentru trimiterea unui anunţ de cel mult 2.000 de caractere, către Monitorul Oficial.

În schimb, edilii comunei buzoiene Verneşti au decis să-i bombardeze pe localnici cu urări de Paşte la radio şi tv, pentru care au plătit câte 800 de lei.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti SA se remarcă şi ea prin achiziţia a 20 de pungi de bomboane, fiecare în valoare de peste peste șapte lei.

De ceva dulce le-a fost poftă şi edililor de la Primăria ISACCEA, din judeţul Tulcea. Motiv pentru care au achiziţionat din fondurile instituţiei zece cutii de compot de ananas, cu 5,05 lei bucata, de la magazinul din localitate. 

Însă campionii achiziţiilor care nu au nicio legătură cu instituţia sunt cei din primăria comunei vâlcene Roeşti. Instituţia a publicat un anunţ de achiziţie directă a unei unghiere metalice, ”ideală pentru pedichiură”.

Mai multe informaţii despre acest subiect puteţi citi în ediţia de marți a Jurnalului Naţional.

Drept la replică al Primăriei Isaccea

×
Subiecte în articol: achizitii bani publici
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close