Antena 3 CNN Actualitate Acord între ministerul Sănătăţii şi Sanitas: Salarii cu 25% mai mari pentru cadrele medicale

Acord între ministerul Sănătăţii şi Sanitas: Salarii cu 25% mai mari pentru cadrele medicale

Acord între ministerul Sănătăţii şi Sanitas: Salarii cu 25% mai mari pentru cadrele medicale
14 Noi 2008   •   10:45

Sindicaliştii din sănătate au semnat vineri un acord cu ministrul Eugen Nicolăescu privind creşterile salariale pentru 2009. Membrii Sanitas au renunţat la protestele anunţate pentru săptămâna aceasta, după ce li s-a oferit o creştere de 25%, pentru medicii cu venituri mici. Mai mult, cadrele medicale ar putea primi sporuri mai mari şi prime de vacanţă anuale.
"Am reuşit să apropiem poziţiile noastre până la faza de a semna un acord în trei puncte mari: identificarea posibilităţilor bugetare pentru rezolvarea problemelor din sistemul sanitar românesc, drepturile salariale efective pe care Sanitas le-a solicitat, şi alte aspecte în cadrul acestei relaţii de colaborare şi parteneriat." a spus ministrul Sănătăţii."Acordul stă la baza unor relaţii corecte, de respect şi colaborare pentru bunul mers al sitemului de sănătate din România. Trebuie pus accent pe calitatea muncii pe care cadrele medicale o realizează în relaţia cu pacienţii." a precizat el adăugând că ministerul Sănătăţii şi Sanitas vor încerca să determine managerii de spitale să ia măsuri pentru eliminarea risipei şi utilizarea eficientă a resurselor.
Preşedintele Sanitas, Marius Petcu a declarat că deşi este vorba doar de un acord, el va sta la baza emiterii unui act normativ care va fi definitivat pâna pe data de 15 decembrie.
Potrivit lui Mircea Popescu, vicepreşedinte Sanitas, sindicaliştii au primit promisiunea unor creşteri salariale între 10 şi 25 % şi acordarea a trei prime.
Iniţial sindicaliştii din domeniu sanitar ceruseră măriri de 50%.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close