Antena 3 CNN Actualitate Acord între Sanitas şi Eugen Nicolăescu. Protestele sindicale au fost suspendate

Acord între Sanitas şi Eugen Nicolăescu. Protestele sindicale au fost suspendate

Acord între Sanitas şi Eugen Nicolăescu. Protestele sindicale au fost suspendate
07 Noi 2008   •   11:02

Federaţia sindicală Sanitas a decis vineri, în urma discuţiilor cu ministerul Sănătăţii, suspendarea protestelor programate. Săptămâna viitoare urmează să fie semnat un acord cu ministrul Eugen Nicolăescu, care a declarat că ?Acordul pe care vrem să-l semnăm cuprinde 15 puncte. Au mai rămas în negociere trei, cele mai sensibile, care vizează nivelul creşterilor salariale. Am gândit că cel mai bine este să pregătim un pachet de creşteri salariale, ne referim la prime, sporuri, creşteri salariale efective?.
Marius Petcu, preşedintele Sanitas nu este pe deplin mulţumit de rezultatul negocierilor, dar a apreciat că oferta făcută joi de ministrul Sănătăţii este maximum pe care îl putea obţine de la actualul Guvern. ?În mod cert nu ne vom opri la şapte la sută. Deja astăzi s-a vorbit de zece la sută. Sigur, am vrea 20 la sută, dar nu putem cere de capul nostru, ci trebuie să colaborăm şi cu celelalte grupe de salariaţi, adică să aşteptăm rezultatul negocierilor dintre sindicate şi Executiv. Este un progres pe care îl vom evidenţia şi la întâlnirea de săptămâna viitoare?, a precizat Petcu.
Înţelegerea de joi dintre reprezentanţii sindicatelor şi Guvern prevede că numărul primelor de stabilitate va creşte. De asemenea, va creşte şi sporul specific sistemului, respectiv sporul de prevenţie care nu va mai rămâne 11%.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Eugen Nicolaescu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close