Acuzații grave după examenul de Evaluare Națională

de L.D.    |    16 Iun 2020   •   08:41
Acuzații grave după examenul de Evaluare Națională hepta

Asociația Elevilor din Constanța acuză Ministerul că a încălcat dreptul la educație al elevei care nu a fost lăsată să participe la examenul de Evaluare Națională pentru că avea febră. Fata nu avea COVID-19, ci doar o infecție digestivă.

Eleva nu a trecut de triajul epidemiologic și nu a fost lăsată să participe la proba de Limba și Literatura Română, din cadrul examenului de Evaluare Națională. 

Tânăra avea febră din cauza unei infecții de la nivelul tractului digestiv. Cu toate acestea, fata a ales să vină alături de colegii ei și să susțină testarea. Însă, din cauza regulilor impuse de autorități, nu a fost lăsată să facă acest lucru. 

Astfel, Asociația Elevilor din Constanța acuză Ministerul Educației și Cercetării că ar fi blocat accesul fetei la educație. Mai mult, spun că nu s-a ținut cont nici de decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării dar nici de recomandările Avocatului Poporului, ca această probă a temperaturii maxime să fie eliminată. 

Elevii din Constanța spun și că fata ar fi putut susține proba într-o clasă separată, pentru a preveni orice risc de infectare. 

Parteneri
sati
x close