Antena 3 CNN Actualitate Acuzații grave la adresa asistentei britanice infectate cu Ebola. Cazul ei este anchetat de autoritățile medicale

Acuzații grave la adresa asistentei britanice infectate cu Ebola. Cazul ei este anchetat de autoritățile medicale

Acuzații grave la adresa asistentei britanice infectate cu Ebola. Cazul ei este anchetat de autoritățile medicale
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
19 Aug 2016   •   08:44

Asistenta medicală care s-a îmbolnăvit de Ebola în Sierra Leone, pentru ca apoi să primească tratament în Marea Britanie, este acuzată că a ascuns adevărata ei stare la întoarcerea în țară, scrie Daily Mail.

Pauline Cafferkey este acuzată că a ascuns că avea temperatură, atunci când a ajuns pe aeroportul Heathrow, unde i-au fost făcute primele evaluări medicale.

Aceasta s-a infectat cu virusul mortal în 2014, în timpul unui program de ajutorare desfășurat în Sierra Leone.

Acum, Pauline Cafferkey este acuzată că le-a ascuns celor care i-au evaluat starea de sănătate că a luat paracetamol pentru a-i scădea febra, la sosirea în țară pe 29 decembrie 2014, mascându-și astfel temperatura de peste 38 de grade.

Temperatura ridicată indica prezența virusului Ebola în corp.

Virusul Ebola a ucis peste 7.800 de persoane, aproape toate în Africa de Vest, încă de când a izbucnit epidemia, în urmă cu aproape un an. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) spune că numărul celor infectaţi cu Ebola din Sierra Leone, Liberia şi Guineea a depăşit 20.000 de persoane.

Pauline Cafferkey, interviu despre diagnosticarea sa cu Ebola

×
Subiecte în articol: Ebola
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close